Setmana Federal internacinal de cicloturisme a Perigueux del 4 al 12 d'agost 2007




BENVINGUDA A LA SETMANA FEDERAL 2007 !
A força de parlar-ne, d'esperar-lo, i de témer-ho, el gran dia acaba arribant. Les portes s'obren , la multitud en deliri envaeix la permanència : ha marxat !
La 69° Setmana Federal acaba de començar.
REVISTA D'EFECTIUS
Els benèvols de la comissió secretaria han confeccionat 7146 informes dorsallss, representant 14 206 participants sobre la setmana, més els participants a la jornada, i els inevitables gorrers.
S'enumeren 13 324 de francesos, 327 d'anglesos, 152 de belgues, 75 d'holandesos, 50 d'alemanys, 27 d'australians, etc. etc...
Bretagne constitueix la Lliga més representada, amb 1501 participants, davant els Països de Loira ( 1426 ), Roine-Alps ( 1170 ), l'Illa de França ( 943 ) i l'Orléanais ( 853 ).
La restauració servirà més de 7 000 àpats del vespre, 4 500 petits dinars, 2 500 pícnics a Brantôme, i 2 500 àpats de tancatclausura.





































Diumenje 5 agost

CEREMONIA D'OBERTRA

Es sempre un gran moment, que dóna sovint el to per a la continuació de la Setmana Federal.
A Périgueux, escollits i organitzadors han volgut privilegiar el festiu proposant pocs discursos molt concisos, i un màxim de temps consagrat a l'espectacle de tancatclausura del 25° festival de mims «MIMOS», una tradició d'ara endavant ben afermada en la vida périgourdine.
Un vi d'honor, proposat pels vinyataires de Bergerac, tancava aquesta molt sociable cerimònia.















Diiluns 6 agost.

LA VALLEE DE L'AUVEZERE
Temps gris a l'aixecar del dia amb algunes gotes furtives que no anunciaven res ben famós. Però cal més per dissuadir els cyclos d'aferrar-se a la seva màquina per a aquesta primera jornada oficial de bici.
Les primeres ondulacions de la carretera Napoléon, en direcció a Sorges, tenen aviat fet d'estirar els nombrosos escamots. A la capital de la trufatòfona, la travessia de la RN 21 s'és fet sota la protecció apreciada de la gendarmeria.





















Dimarts 7 Agost.

CIUTATS FORTIFICADES, CASTELLS I VINYES EN PERIGORD PORPRAT

Els violents xàfecs de la vetlla van deixar rastres als retols, també el fléchage que va haberse de refer.
El temps sec, fret 7º, a falta d'assolellat, van prendre la sortida de Périgueux cap al sud, per enfrontar gepes aviat llargues i fàcils, aviat curtes i inclinades.
La sortida diferida de Limeuil va ser poc feta mala cara, a gran culpadany, tant la sivellarínxol bergeracoise justificava àmpliament a ella només una visita en Périgord.
























Dimecres 8 agost

AL FIL DE LA DRONNE ET DE L’ART ROMAN EN PERIGORD BLANC

Els participants prenen finalment la sortida sota un generós sol, però amb una temperatura dels més fresca. Feliçment, les costes de la Roca Beaulieu i de Mensignac permeten als nombrosos escamots rescalfar-se. ( foto 1 )
Després d'haver vorejat el bosc de la Doble, els cyclos arriben a Ribérac, on el club local ha fet les coses en gran, amb bici gegant, exposició de maquetes, balls folclòric, i paper bany a voluntat. ( fotos 2, 3, 4 i 5 )
Elemental, el meu estimat Watson! ( foto 6 )
Segueix una ràpida incursió a Charente, per visitar Aubeterre. ( foto 7 )
Aquest indretlloc web de la PatentTítol de les Províncies Franceses, és reelegit per a la seva església romança a la façana finament decorada ( foto 8 ), per al seu castell ( foto 9 ), i per a la seva església monòlit, cavada a la roca, i irremeiablement tancada entre 12 h i 14 h, just en el moment en què passaven els cyclos! Per als participants de la S-F, es quedarà també en les memòries per a les seves terrasses de restaurant obagues ( foto 10 ) i per al seu descens perillós a fort percentatge. ( foto 11 )
Algunes gepes llavors per reforçar la digestió ( foto 12 ).
L'últim punt d'acollida se situa a Tocane. És serietat : bici adornada amb flors ( foto 13 ), entrada majestuosa ( foto 14 ), i recompte dels passatges ( foto 15 ).
Últimes xerrameques abans de reprendre la carretera ( foto 16 i 17 ) en companyia dels nombrosos tàndems de non-voyants ( foto 18 ).
Al final, va ser una molt bonica jornada. Al seu remolc, Toutou ha apreciat bé. ( foto 19 )
Text i fotos : Jean Louis Rougier



































Dijous 9 agost

PIQUE NIQUE A BRANTOME

La setmana federal fa un petit alto i es celebra el gran picnic. Aquest vegada ha reunit mes de 1000. cicloturistes a VRANTOME la Venècia del Périgord. Mes informacio bot





















Amb la família hem aprofitat per deplaçar-nos a una de las mes boniques ciutats del O de Franca a Bordeaux. Es una ciutat amable amb els vilatans i visitants. Destacant per la seva gran zona de vianants només transitada per algun que altre trenvia i per suposat bicicletes.













































Divendres 10 Agost

LA DESCUBERTA DEL PERIGORD NEGRE

La sortida va ser des de Perigueux. Mols van optar per sortir a 60 Km a Montignac. Ciutat a la ribera de la Vèzère va acollir el punt de avituallament. Tot segui es va passar per Terrasson, Sarlat. Junt amb el company Crystian es varen fer el 140 Km com el altres dies. Aquesta era la darrera sortida de la setmana federal dons calia reposar per afrontar la propera setmana la PBP.

A darrera hora de la tarda trobada de companys del Tour 2006 amb cava pensant en el proper Tour 2008.























Disabte 11 Agost

SOTA LES OMBRES DEL PERIGORD VERD
Últim dia d'excursions per a aquesta 69° Setmana Federal, i cap al nord per explorar els grans espais del Périgord Vert.
Després d'una aspra treballa per accedir a l'antiga via romana que perjudicava Périgueux, els cyclos baixen sobre Château el Bisbe i passen davant el seu castell. ( foto 1 ). Aborden llavors els contraforts de la vall de la Côle. ( foto 2 )
Després de Nontron ( foto 3 ) els pobles de la Maladrerie i de Sant Estèphe s'han guarnit amb nombroses decoracions. ( fotos 4, 5, 6, 7 i 8 )
El punt d'acollida de Piégut-Pluviers ell també s'ha embellit, i sobre una estrada central, músics tradicionals asseguren l'ambient. ( fotos 9, 10, 11 i 12 ) Els cyclos d'aquest club el més al nord de la Dordogne hi treballen des de fa llargs mesos.
Una transició menys ondejada ( foto 13 ) porta els participants a Sant Jean de Côle, un dels pobles més bonics de França. El vell mercat ajuntat al castell constitueix la imatge de marca del lloc, tan cèlebre per la seva festa de les flors. ( foto 14 ) Al tribunalcortpati del castell, amablement prestat per Mr l'alcalde per a l'ocasió, de gentes damoiselles acullen els cyclos. ( foto 15 ) Els aparcaments a bicis són plens, ( foto 16 ) mentre que els tiberis peguen el seu ple sota ombres que inciten els cyclos a perllongar el seu temps de detencióparada. ( foto 17 )
Text i fotos : Jean Louis Rougier Bot























I finalment es va celebrar el sopar de clausura amb la participacio de 2500 cicloturistes.























Diumenge 12 agost

CEREMONIA I DESFILADA DE CLAUSURA

Les cerimònies que tanquen aquesta 69° Setmana Federal s'han desarollat sota una meteorologia clement.

Diferents interventors s'han expressat, sobretot :

- Mr François Migot, alcalde adjunt delegat als esports de la ciutat de Périgueux.
- Sra. Emmanuelle Bochenek-Puren, directora de gabinet del prefecte de la Dordogne, que ha subratllat la serietat de l'organització, així com la qualitat dels intercanvis entre el Cosfic i els diferents serveis ( prefectura, bombers, policia i gendarmeria ).

Al final de la cerimònia té lloc la tradicional transmissió del rem de la galera entre el president del Cosfic 2007, Jean-Michel Bouillerot, i el del Cosfic 2008 a Saumur, Janick Beilleau.

Tot seguit la desfilada dels participants de las difrents regions i paisos. Mes Bot



I FINS AQUI LA 69ª SETMANA FEDERAL INTERNACIONA. LA PROPER EDICIO, LA 70ª SETMANA FEDERAL SERA A LA POBLACIO DE SAMUR DELS 3 AL 10 D'AGOST DE 2008.

ALLA ENS VEUREM

Comentaris