70 Setmana Federal Internacional de ciloturisme Saumur- 2008 del 3 al 10 d'agost.

 

 

Dissabte 2 Agost.



Viatge de Santa Llocaia a Saumur amb cotxe. Arribem a primera hora de la tarde a Saumur.
Ja que ens quede de pas abans d'anar al hotel on ens hostatjarem els propers dies, passem per la permanance a retirar la documentació. La recepció a la Permanence es millor que mai dons la Pilar una Francesa filla d'espanyols que col·labora amb l'organització ens dona tota la documentació i fa que el tràngol sigui vist i no vist per cert al esdeveniment i a 4 inscripcions de les nostres contrades: 2 catalans de Manresa, i basc de Baracaldo i un de Cantàbria Santander.
Arribada al hotel Excaliburg, ens instal·lem en unes habitacions familiars, i tot seguit anem a sopar. Cal començar adaptar-se als nous horaris del País.
Cicloturisme S.F Saumur 2008 006Cicloturisme S.F Saumur 2008 011

 

Diumenge 3 Agost.



La ronde del país Samurois.
El dia comence sense preses amb un esmorçar continental i cap a la Permanence per tal de segui las fletxes blanques que ens duran al llarg de las vinyes i caves de Saumur.
Sortim per la vesant dreta del Loire i desprès de passar pel costat mateix del castell de Saumur arribem a Montsoreau, alguns del país ja començaven a prepara el dinar, trobem alguna velo aparcada al cim d'una paret to es val. Seguim i passem Turcant , pel bell mitig de vinyes arribem a Champignyi visitem cave i degustem una copa de vi ce la França, Brezé la torre de castell mes Alt d'Europa, Montreuil vorejant el Castell, Le pui de Notre Dame amb possibilitat de visitar la col·legiata i el museu, ens conformem amb algunes fotos. Doué la Fontaine serà lloc de pas els propers dies. I a Gennes retrobem el Loire amb el Famós "Euro velo 6" i al llarg de 20 qm retrobem Saumur.
El dia a sigut metereologicament parlant variable: pluja, vent, sol, vent, sol, pluja, sol, pluja, i axi tot el mati, posant-nos i traient-nos la jaqueta, finalment hem optat per pasar.
Despres de dinar a les 6 de la tarde la cerimònia oficial de obertura. Que ha transcorregut amb una desfilade dels joves i la sabudes xerrades de les autoritats.
Algunes dades: Temps inestable, recorreguts 112 qm desnivell de 605 mtrs. Hem començat a 2/4 de 10 i em acabat a ¾ de 3

Cicloturisme S.F Saumur 2008 019Cicloturisme S.F Saumur 2008 022Cicloturisme S.F Saumur 2008 025Cicloturisme S.F Saumur 2008 029Cicloturisme S.F Saumur 2008 040Cicloturisme S.F Saumur 2008 043Cicloturisme S.F Saumur 2008 053Cicloturisme S.F Saumur 2008 076

  Dilluns 4 Agost.


Loire i riberes d'Anjou al país del Rei René.

La nit a sigut plujosa i quan toca començar, el temps no pot ser pitjor. Plou, anem a veure las botigues que hi ha de bicicletes i accessoris a la Permanence i si deixe de ploure farem el recorregut mes adient.
Aprofito per saludar coneguts de Tours. També podem veure novetats, borses "Sarries" per davant de la bicicleta i per darrera Bicicletes Llamouller de titani que amb sàrries i parafangs no pa-sa els 9 Kg.
I aixi passem el mati. Ja que a les 6h havia quedat amb els companys del Tour 2006 per retrobar-nos al estan dels Amys du Tour.
Desprès de dinar a la 1 el dia s'aixeca i aprofitem per fer el recorregut petit. La majoria de cicloturistes aprofiten la millora del temps per fer el recorregut. Seguim la fletxa vermella que ens du a traves de St. Hilaire St. Florent, Cunault, Gennes direcció Genne Les Rossiers sur Loire i novament a Saumur.
Algunes dades: Comencem a 2/4 de 2 i arribem a ¼ de 5. S'ha recorregut 51 qm i un desnivell de 150 mtrs.

Cicloturisme S.F Saumur 2008 060Cicloturisme S.F Saumur 2008 072Cicloturisme S.F Saumur 2008 076Cicloturisme S.F Saumur 2008 081Cicloturisme S.F Saumur 2008 083

Dimarts 5 Agost.



Vinyes i Castells al cor del PNR Loire- Anjou- Tourraine
Rettrobem el bon temps i El recorregut serà el P 4. Nomes sortir del hotel comencem a pedalar. El mati passa rapit, el repòs del dia abans es nota ales cames i l'entusiasme de l'ocasió es nota en la gran quantitat de cicloturistes que anem trobant al llarg del recorregut. Travessem els primer boscos de Allones. Les vinyes de Brain Sur Allones, i seguim Bourgueil i finalment l'esmorzar a Langeais a l'amplia àrea de re-habituallament, població amb un històric castell del segle xv. Reprenem el nostre recorregut cap a Villandry un dels mes famosos jardins de França amb castell. Bréhémont, Rigny Usse que com aquell que no vol per mes interessants castells de la zona. La zona es plena de petites carreteres especialment adaptades per poder circular amb bicicleta, amb unes impressionats vistes del Loire i els seus baixells. Pasem Xinon, Montsoreau. Ja semble que s'acaba i ara el carril bici esdevé una via Verda que voreja el poble per la part alta i algun tram cal fer a peu degut a la forta pujada i també a l'aglomeració dels participants, ja s'han retrobat els del P1, 2, 3. Una bruixa en un hort contempla els pas dels ciclistes. Finalment una de les característiques de zona, coves troglodites, antigues residencies dels primer pobladors excavades a la tova que forma el terreny. I ja els darrers 10 qm per carril bici retrobem Saumur que arribem per el mitig del castell, es una arribada realment sorprenent.
Algunes dades: Sortida de Saumur a 2/4 de 9 i retornem a 2/4 de 4, recorreguts 129 qm amb un desnivell de 635 mtrs.
Cal destacar el bon esta de las carreteres adaptades per a carrils bici. Un petit ensurt al passar pel interior d'una cove troglodita ha fet que perdes l equilibri i anés a para al terra, sort que era de sorra i no a passat res.

Chinon Saumur 2008 003Chinon Saumur 2008 015Cicloturisme S.F Saumur 2008 117Cicloturisme S.F Saumur 2008 125Cicloturisme S.F Saumur 2008 132Cicloturisme S.F Saumur 2008 159Cicloturisme S.F Saumur 2008 169Cicloturisme S.F Saumur 2008 181Cicloturisme S.F Saumur 2008 184Cicloturisme S.F Saumur 2008 193Cicloturisme S.F Saumur 2008 200

Dimecres 6 Agost.


Costers de Layon i la Corniche Angevine.

A les 8 en punt a la Permanence ens trobem amb el Chrystian per passar el dia junts. El nostre recorregut esta entre el P2 i 3. Amb el esdevenir del dia acabarem de decidir-nos. La marxa es mes tanqui-la que la del dia abans la cra passe amb tobogans constants. Desprès d'una hora el company Andre ens saluda i comentem l'absència del darrer Tour Cyclo. Prenem un moment per fer una foto de record i cada u segueix el seu camí.
Creuem diferents pobles i quan ens es adonem ja som a Thouarce on fem una parada a menjar i recuperar forces. La decisió ha esta de fer el recorregut 2. El dia a esdevingut molt calor i al arribar a Doue la Fontaine ens tenen prepara una sorpresa: visita a las "Caves Cathedrales" del naixement d'una roca a la seva utilització. Una excursió veient el panells i refrescant-nos del fort calor del exterior. Seguim i amb un fort calor retrobem Saumur.
Les dades del dia. Sortida a les 8, arribada a ¼ de 2. S'han recorregut 109 qm i el desnivell ha sigut de 585 mtr.

perrieres-03Cicloturisme S.F Saumur 2008 201Cicloturisme S.F Saumur 2008 203Cicloturisme S.F Saumur 2008 215


Dijous 7 Agost


 

Pique-nique al hipòdrom de Verrie.

Desprès de dormir tos ens posem indumentària de l'ocasió i anem a fer un vol per las rodalies de Saumur.

Quan acabem el dinar uns cap aquí i els altres cap allà. Jo he fet el recorregut previst per anar a fer el Pique-nique. St Hilaire St. Florent amb la seva escola nacional d'equitació., Verrie famós pel seu hipòdrom que durant las hores anteriors ha acollit millers de cicloturistes veient l'exhibició del cavalls, retorn a Saumur.

Desprès del dinar las senyalitzacions del recorregut acara son perfectes i la tranquil·litat de las carretera fa gaudir dels indrets d'una mera mes distesa, relaxant, sense pensar si ve o no algú per aturar-te a contempla qualsevol indret que et trobes pel camí. Indrets que fa poques hores eren plenes de cicloturistes, es un altre forma de viure els recorreguts fora dels horaris habituals. Caldrà pensar-hi per altres edicions doncs ho he trobat molt relaxant.

Algunes dades dels recorregut: Sortida a les 4 arribade a les ¼ de 7. Recorreguts 42 qm i ascens de 230 mtr.

 P8070237P8070221P8070225

 

Divendres 8 Agost


 


Boscos i campanars a Baugeois i Languéen


 

La nit a sigut plujosa i el dia es preveu mogudet pel que fa al temps.

Decidim fer el recorregut P4 a fi de poder visitar la zona on i a els campanars. Las fletxes que seguim son las verdes. A primera hora em sortit del recoregut a fi de avancar i anar direccio de Vernantes i Noyant. Es la primera vegade que en una setmana federal transitem per una cra. Que circulan camions, es una experiencia diferent veure el respecte que tenen aquest pais per las bicicletes, surten els comentaris entre el Josep i Jo. Mentre pedalem a uns 100 mtres poden veure un cabirol que tanquil-lament travesa la cra.

A fi d’avancar duna forma comoda ens posem en filere i anem fent torns per parar el vent que ens esta azotant durant tot el mati.

En arribar a Noyant   reprenem las fletxes  i ens diexe atrapar per grups a fi d’ajuntarnos a algun que ens permeti reposar del vent que anem tenit.  Just al arribar a Pontigne deixem el grup per fer las fotogra fias al campanar. A Bauge al peu del castell tenim instalada l’area d’acull i abituallament. Ens endisnsem a la zona dels campanars girants. Cheviré le-Rouge, Jarzé  amb els seus dos campanars.

Finalment retornem a Baugé on farem el darrer rehabituallament de la setmaa federa. Fotos a la piramide de biciletes al peu del castell i depres del entrepa reprenem el cami de tornade.


Finalment retornem a Baugé on farem el darrer avituallament de la setmana federa. Fotos a la piràmide de bicicleta al peu del castell i depres del entrepà reprenem el camí de tornada.
Ara travessem els fantàstics boscos de Longue pels camins de treball, son vies que porten als masos de la zona d'us pràcticament privat que esdevenen tranquil-es vies ciclistes, en mig d'alzines gegantes.
Seguim a bon ritme, la setmana ens ha posat en forma, ara en grups o be sols resumint que en poc mes de 2 ens trobem novament a Saumur.
Aquest es el darrer dia, encara que hi ha sortida pel dissabte, dons demà, uns aniran a casa, altres volem fer turisme.
Algunes dades: Sortida a les 8, arribada a ¾ de 3. Recorreguts 144 qm i ascens de 665 mtr.

La propera sera la: "71 setmana federal de cycloturisme SAINT OMER del 2 al 9 agost de 2009" a la regio 62 de Pas-de-Calais

 

P8080239P8080247P8080250P8080253P8080268P8080274P8080276P8080280P8080285