Camí Gironès

Desprès de tornar del Camí de Sant Jaume, el passat dissabte amb la colla que anem a fer la pedalada al capdamunt de les generes li vaig dir al Adolfo, mira fletxes grogues, las del Cami i avui al WEB de mudicamino.com he trobat aquest reportatge referent al nou camí Gironès


Camí Gironès


Ningú dubte que Montserrat al llarg de la seva història ha estat i és un punt de partida, d'encontre; un lloc emblemàtic, entranyable, de meditación...un lloc molt a prop del cel.
No és en cas d'estranyar, per tant, que una gran part dels pelegrins de la conca catalana i també del nord i aquest d'Europa decidissin travessar el Pirineu per la part més oriental, que per afegiment era un dels passos més fàcils i de menor risc.
L'itinerari discorria per comarques molt riques i a més estava esquitxat de monestirs, podem dir sense temor a equivocar-nos que gairebé es tractava d'un recorregut monàstic. Allà han quedat San Pere de Ribas, Santa María de Panissars, Santes Mª de Vilabertran, Cervia de Ter, Monestir de Folgueroles, San Benet de Bages...entre d'altres.
Els pobles i el paisatge, amb les típiques masies catalanes, sorprenen permanentment el pelegrí, és una ruta que valia la pena recuperar, i això s'ha aconseguit gràcies a la iniciativa i a l'empenta de l'Associació d'Amics de Girona, que amb Jaime Oller al capdavant han fet un treballfeina encomiable en la seva senyalització. Des d'aquí nostra felicitació i agraïment pel suport que ens estan prestantdeixant en el desenvolupament d'aquesta ruta de 10 etapes que recomanem a tots els nostres amics peregrins.


Les etapes pas a pas.
1. Coll de Panissars - Figueres
2. Figueres - Báscara
3. Báscara - Gerona
4. Gerona - El Pasteral
5. El Pasteral - Vilanova de Sau
6. Vilanova de Sau - Vic
7. Vic - L’Estany
8. L’Estany - Artés
9. Artés - San Vicenç de Castellet
10.San Vicenç de Castellet - Montserrat
La Ruta continua por: Camí de Sant Jaume (1)

De san Pere de Rodes a Montserrat. Trak per a GPS trobat a Wikilok i cedit per Bicigrino.