De Dunkerque a Barcelona " La Meridienne". Del 6 al 21 Maig de 2009





04 05 09 Viatgem amb tren de la Tour de Querol, Toulouse, Paris, Dunkerque.

07 05 09 Dunkerque Lucheux.
Sortida a les 8 de l'Alberg de Dunkerque. Segellem Aire de Lys aprofitem per menjar. Seguim fins a Lucheux segellem. A Lucheux és difícil trobar allotjament, ens desplacem fins a Doullens. El recorregut a resultat tranquil i entretingut excepte l'encreuament de Norrent Fontes N 43 molt trafic provocat pels semàfors.

08 05 09 Lucheux Cires les Mello.
Sortida a les 8 del matí. Ens trobem amb club local d'Union de Randoneurs Picards a Raineville, creuem Amiens, segellem, i ens acompanyen uns 50 Km Continuem recorregut fins a Cires Les Melos a causa que són dia festiu a França els allotjaments estan plens hem de continuar fins a Neuilly a Telle. Recorregut a resultat tranquil i entretingut.

09 05 09 Cires les Mello-París- La Ferté Alais
Sortida a les 8 h del matí. Ens trobem entre Boufemont i Boumont amb Sra. Isabelle que ens acompanya en la travessia de Paris. Després de creuar S. Denis comencem a circular per carril bici pels principals carrers de Paris. Segellarem a l'Observatori que es troba tancat, dia festiu o obres? Segellem en llibreria al costat de l'entrada de l'observatori. Sortida de Paris per N. 7 creuem túnel a Orly. Comença la pluja, Primera punxada. Molt trafico en els km següents per les hores que són dissabte després de menjar. Segellem a Ferte Alais. Continuem fins Maisse on estem allotjats.

10 05 09 La Ferté Alais- Sully S/ Loire
La Sortim a les 8 h Seguim l'itinerari previst, creuem i segellem a Malesherbes. A Boiscommun D-9 la cra es troba en obres i hem de refer el recorregut per Chenault i Nibelle i reprendre la cra original D 114. Arribade a Sully sur Loire a les 15 h Magnific castell i molts establiments per allotjar-nos. Exceptuant els km de marrada el recorregut ha estat molt bonic i entretingut.

11 05 09 Sully- Bourges- Chateneuf/ Cher.
Sortim a les 8 h Seguim l'itinerari previst, segellem a Bourges. Sensacional ciutat, aprofitem per menjar i fer visita ales principals carrers. Continuem fins Chateauneuf Sur Cher. No trobem allotjament, al ajuntament ens informen que a partir de juny estan preparant una gite. Seguim fins iSaint Amand Montron. Dia tranquil amb sensacionals cras. Llastime del problema de l'allotjament a Chateuneux S, Cher.

12 05 09.Chateauneuf/ Cher Chambon /Boueize.
Sortim a les 8 h Seguim l'itinerari previst, segellem en Culan Magnifico castell. Aquí hem entrat de ple en una regió realment fantàstica per les tranquil·les carreteres, paratges solitaris i desconeguts, la regió de l'Allier. Finalitzem el dia a Chambon S. Voueize, a l'alberg de la Voueize. Una atenció i hostalatge magnific.

13 05 09. Chambon /Voueize- Ussel.
Sortim a les 8 h Seguim l'itinerari previst. El dia segueix la mateixa tònica que el precedent carreteres i paratges tranquils encara que avui han començat a cambiar les costes i els verds prats al final s'hi han convertits en boscos. Veiem el castell de la Croque. Aprofitem per omplir les alforges d'aliments per al picnic ja que les poblacions són molt petites i quan travesem és possible que els establiments es trobin tancats. Finalitzem l'etapa, segellem i ens allotgem a Ussel. La cra molt bonica tranquil·la. Els últims quilòmetres ha començat a ploure. Fem una curta visita a la població d'Usel.

14 05 09. Ussel- Mauriac.
Sortim a les 8 h del matí. El dia esta que plou que no. Arribem a Serandon i la cra del Beldevere de Grate Bruyere es troba intransitable per grans obres. Refem la ruta i anem per la D 15 a Champagnach seguim per la D12 a Veyries i fins i tot trobar la D 922 fins a Mauriac. Aquest recorregut ha allargat uns 25 km els previstos. També ha començat la pluja a mig dia. Parem, ens allotgem i segellem a Mauriac. Esperem que demà no plogui.

15 05 09 Mauriac- St Mamet- La Salvetat.
Sortim a les 8 del matí amb pluja. Decidim acabar l'etapa ja que ens queden 66 km i malgrat la pluja continuarem. Aquests quilòmetres es fan molt, molt durs, per les fortes pujades i la pluja no et deixava aprofitar la baixada. El paisatge i les carreteres amb bon temps serian excel·lents, nosaltres sols hem passat, una altra vegada serà. Segellem a Saint Mamet la Salvetat. Ens desplacem a allotjar-nos a Le Roujet.

16 05 09. S Mamet la Salvetat- Moyrazeès.
Sortim com de costum a les 8 del matí. El temps finalment a millorat i al dia es presenta assolellat. La carretera ha començat a canviar i els forts repetjons dels dies anteriors s'han suavitzat. La primera baixada del recorregut s'agraeix. Creuem el Lot i descobrim el paratge meravellós de Conques que aprofitem per segellar. Parem a menjar a S. Cyprien Dourdu i posteriorment emprenem la pujada per tranquils paratges, seguint l'itinerari previst fins a arribar a Moyraze. Segellem a la comissaria de Policía ja que no trobem establiments comercials oberts. El poble es troba de festes locals i els comerços estan tancats. Seguim el recorregut del dia fins a Baraquevile on ens allotgem.

17 05 07 Moyrazès- Roquecourbe.
Sortida habitual a les 8 del matí, el dia és magnifico, assolellat, les carreteges per les que transitem, després de deixar la N88, uns paratges meravellosos i tranquils. Baixada a Ambialet, volíem segellar però no trobem establiment obert, aprofitem per gaudir de l'immens meandre del Tarn que es divisa des de la baixada. Pujada de nou a Vilefranche d'Albiegeoise. En ser diumenge el restaurant resta tancat i arribem just per comprar uns aliments i per fer un picnic. Arribem Roquecurbe, el poble es troba de festa local. La gite que volíem allotjar-nos no hi ha ningú decidim seguir fins la població de Castres per allotjar-nos. Destacar la quantitat de pobles que estan de festa en aquesta zona.
18 05 09 Roquecourbe- Carcassonne.
Comencem a les 8 del matí. Reprenem el recorregut per la N 112 fins a Mazamet posem un segell a l'oficina de turisme. El company Ramon a dormit malament i té una indisposició això fa que rodem tranquils. Magnifica sortida de Mazamet a Fournes. Baixada trepidant a la Labastide-Esparbarenque. Continuem creuant poblacions i ja ens trobem a Carcassonne. Fem una pausa i mengem, segellem la credencial i continuem una mica més fins Limoux.

19 05 09 Carcassonne- St- Paul- de Fenouillet- Prades.
Sortida a les 8 del matí. Company Ferran s'adona que s'ha trencat un radi. En el velociste de Limoux no pot atendre'ns ja que el mecànic esta de festa. Ens hem de desplaçar fins a la localitat d'Esperaza on ens atenen molt bé a Cylos Tomas Loisirs. Reprenem nostre recorregut per la D 14 Rennes les Bains seguim i ens trobem amb un dels millors regals d'aquesta excursió, les Gorges de Galamus, gaudim d'aquest magnifico paratge i seguim a S Paul de Fenouillet. Segellem. Encara que aquesta zona ens és familiar per la proximitat als nostres domicilis ens resulta totalment desconeguda i encantadora. Continuem el nostre recorregut creuem col d'Auzines i arribem a Vinça. Ens desplacem a la pròxima localitat de Prades per allotjar-nos. Ja hem arribat al Canigó una de les muntanyes mítiques catalanes.

20 05 09.Prades- Prats de Mollo - St. Pau de Seguries.
Sortida a les 8 del matí. Retornem al traçat i després de creuar Vinça emprenem la ruta dels colls, Col de vedella, Col de Fortoú, Col de Xatar. Arribem a Ameli lies Bains i creuem per l'arribada de l'etapa del Tour de l'Aude femení. Seguim cap a Arles Sur Tech on parem a menjar. Continuem després del dinar i Prats de Mollo. Segellem a l'oficina de turismes i iniciem l'ascens al coll D'Ares. Creuem i ens acomiadem d'aquest magnífic país que tan bé ens ha acollit per arribar a dormir San Pau de Seguries. Col·loquem el segell i a descansar.



21 05 09. Sant Pau de Seguries- Planes d'Hostoles- Barcelona
Sortim a les 8 matí. Ascendim el petit coll de Capsacosta i iniciem la baixada a Olot. Després de creuar agafem la Via verda que ens condueix a través de paratges molt agradables fins a Les Planes D'Hostoles. Segellem. Continuem per la Via verda fins a Anglès. El tram de la Cellera de Ter cal passar amb compte a no punxar ja que es troba en mal estat. Canviem d'horari i a les 2,30 parem a menjar a Hostalric, també segellem. Seguim per la C 251, actualment C 35, el trafic és molt intens. A la rotonda de Llinars del Valles prenem la B 510 que ens condueix fins a Dosrius i Argentona i aquí per la B 502 fins a Vilasar i per la N 2 fins a l'entrada de Badalona. A causa de l'intens trafic de l'hora a Badalona ens hem sortit de la N 2 per agafar els carrils bicis que al costat del litoral ens han conduït al port de Barcelona. A les 7 de la tarda hem segellat a l'Autoritat del port de Barcelona, les oficines d'Informació i turisme es trobaven tancades. Ha estat un recorregut en la seva totalitat fantàstic. Carreteres magníficament seleccionades, molt bons paviments molt poc transit, molt agradables i atractives.En el nostre cas que ens hem allotjat en albergs o hotels en algun punt final d'etapa resulta impossible trobar allotjament, tanmateix es soluciona desplaçant-nos a poblacions pròximes. També vull ressaltar de forma especial la travessia d'Amies acompanyats per l'URP, travessia de Paris acompanyats de Mm Isabelle. Si alguna regió ens captivat de forma especial, aquesta a estat per la seva tranquil·litat la regió d'Aubergne que va ser fantàstica. També fou un grats descobriment la població de Conques i sens dubte les gorges de Galamus.

Components de l'excursió: Agustí, Ferran i Ramon
Dates: Entre els dies 7 i 21 de Maig de l'any 2009.

Mes informacio al bloc: http://la-meridienne.blogspot.com/

Totes les traçes del recorregut les podeu trobar a Wikiloc etape per etape.
La traça sencerehttp://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=668565

Comentaris

juan manuel ha dit…
Bravo, sois unas máquinas.
¿podriais enviarme el recorrido?.
El año que viene me gustaria hacerlo a mí

Gracias
Juan Mannuel Ortega
jmortegalopera@gmail.com
Agustí ha dit…
Hola Manuel.

La Méridienne es una excursión de cicloturismo que organiza L’Union des Randoneurs Picards “ http://www.noomba-sport.com/union-des-randonneurs-picards/cyclotourisme/site.html”.
Para obtener el libro de ruta, placa de cuadro y credencial deberías contactar con Sr. Lionel Tellier e-mail: lionel.tellier[@]cegetel.net.
También podrás ver más información del día a día en el Bloc de Dunkerque a Barcelona “http://la-meridienne.blogspot.com/” . Incluye alojamientos y Trak para gps del recorrido.
Espero que disfrutes la Méridienne.
Saludos.
Agustí