Volta a Catalunya en BTT. De Tortosa a Pont de Montanyana.

Sortim de Tortosa i remuntem el Riu Ebre per la riba dreta tot seguin el traçat de l’antiga via del ferrocarril de la Vall de Zafán. Pasem dels pobles riallers de l’horta al mes eixuts del secà, però tots cordials: Roquetes, Aldover, Xerta, Bot, Gandesa, Batea, la Pobla de Massaluca, Riba-roja d’Ebre...
A Riba-roja tornarem a creuar l’Ebre i ens enfilarem cap els altiplans de les terres lleidatanes , on podrem observar a prop del riu Segre quen totes les terres son uns verges i a poca distancia són seques. Pasarem prop de Lleida.
Seguirem cap Alfarràs per creuar la Noguera Ribagorçana i remuntar-la vers el nord, on les aigües estan amansides als embasaments de Santa Anna i de Canelles, on dormen antics pobles com Boix, Tragó de Noguera i Blancafort. Aleshores ens caldrà remuntar petites serres de roca calcària, passarem pel llogaret d’Alberola, creuarem la serra de Montclús, e3starem per terra de masos com els de Millà, pel petit llogaret del mateix nom,, pesarem pels pobles propers a Ager com Agulló i Corçà, des d’on a traves de la preciosa ermita de la Pertusa accedirem al impressionat Congost de Mont-rebei. Creuerem aquest singular i bell pas o be tindrem l’opció de seguir la variant, que remunta els pendents rosts del vesant sud del Montsec d’Ares, passat el llogaret d’Alsamora, retrobarem la Noguera Ribagorçana i anirem plegats cap el pont de Muntanyana.
Traç del recorregut: Tortosa Pont de Montanyana

Comentaris