Seguint les vies verdes de Castelló, Terol i Tarragona





Després de dies d’inactivitat i disposar d’hores per veure web, seguir recorreguts, traces, per fi he pogut completar un que fa temps amb ballava pel cap.

Ruta circular de uns 7 dies. Transcorre per: Ampolla L Encanyissada, Benicassim, Castello, Sagunt, Torres Torres, Terol, Acanyis i Tortosa

El recorregut comença a l’ Ampolla. Primera estació de tren del delta del Ebre. Seguiré cap a la desembocadura del Ebre, doncs el paratge és dels que es val una bona visita.



1. Ampolla- Riumar- L’Encanyissada . 45 km. Aquest tram correspon a la 1ªetapa del camí del Ebre que vaig dur a terme la tardor de 2009. Allotjament a Poble nou del Dellta. Alberg L’Encanyisssada.


2. L’Encanyissada- Benicassim (Castelló). 100km. Seguint el traç Riumar Castelló. De Dbarrachina. Seguint els carrils bici a tocar de la costa. Allotjament a Benicasim- Alberg Argentina

3. Benicasin ( Castello) Torres Torres (Valencia. 79 km. Aquest traç entre Castelló i Sagunt l’he fet manualment per completar el recorregut. També seguin el més a prop possible de la costa. Al arribar a Sagunt en endinsem per camins i cras fins a Torres Torres . Des de Sagunto seguirem el Traç que ens ha facilitat salvaje que uneix Sagunt Terol, Alcanyis, Tortosa. Allotjament a Torres Torres: Hostal de Vicenta Navarro Garcia tel 962 62 71 51..

4. Torres Torres ( Valencia) Terol. 107km. Ara el recorregut s’endinsa a la província de Valencia, Castelló seguint la Vies Verdes Ojos Negros I i Ojos negros II. Allotjament a Terol al alberg Lluis Bunyuel

5. Terol- Alcorisa. 115 km. Sortirem de Terol i per carreteres secundaries amb molt poc transit ens arribarem a Alcorisa. Allotjament a Alcorisa al Alberg Municipal.

6. Alcorisa- Cretas. 74 km. Prosseguim la nostra travessia per carreteres secundaries i després de passar Calanda arribem a Alcanyis i Aldeagorfa. Reprenem tot seguit a via verda Val del Zafán, via verda de la Terra Alta. Podem allotjar-nos al darrer poble de la província de Terol Cretas. o be continuar per la via verda fins a Horta de S. Joan. Allotjament a Cretas.

7. Cretas Tortosa (Tarragona). 56km. Ja la darrere etapa ens dura sempre de baixada molt còmoda per la via Verde del Baix Ebre fins a l’estació de Tortosa i aquí donarem per acabada la sortida per aquestes contrades.

Com podreu veure aquesta ruta es molt simple i esquemàtica, 4 traços, 7 allotjaments i moltes ganes de pedalar i passar-ho be.

Traça sencere: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=813478

Traçes

1. Amnpolla Deltebre.
2. Riumar Castello, de DBarrachina
3. Castello Sagunt. Traça manual Agustí
4. Sagunt Terol, Alcanyis, Tortosa de Salvaje


També es podria fer una variant sense seguir la costa i passant per l’interior seguint les traces, Barcelona Valencia de Riera.

Un alrtre opcio es seguir la via Augusta de zgz7700

Comentaris