Caminada. Entre les torres del Bages i “la sèquia de Manresa”.



Avui al llevar-me m’he adonat que estava com el temps, un xic alterat. Desprès de fer el ronço tot el dia, a mitja tarda ja no podia mes i cames per que us vull. A fer un tomb per las rodalies de Manresa.

El país esta impressionat com mai, un tapis verds arreu, l’aigua brolla pern qualsevol font. Ell pla de Bages no sembla el de sempre, sec i feréstec, gaire be es podria compara a la plana Cerdana. El sembrats de blat i ordi verds, roselles i mes flors per aquí i per allà. Tot plegat fa que puguem gaudir d’uns dies gaire be màgics.


Sortida des de la politècnica, cerco el camí que segueix un ramal de la sèquia, i per sota la Torre del Vinyes , pont llarg, Santa Susanna, Cal Ferrer del “Team Poal”.Sota mateix del Turó del Pepus e tornat a seguir un altre ramal de la sèquia fis trobar l’antiga via del tern. Les torres del Bages, un del masos mes impressionats de la contrada , encara que esta molt malmès. Segueixo pel torrent fondo, els Casals, mas Graner, Comabella. Ara el canal medieval de la “sèquia de Manresa” ja per acabar, travesso Sant Iscle, El parc de l’Agulla, Can Font amb la seva sínia i ja som al punt de començament.


Un recorregut molt senzill que m’ha permès de gaudir de la tarde, així com l’exultant i cofoia natura.

Les dades del recorregut a Wikiloc.

Comentaris