Translate

dimarts, 3 d’agost de 2010

Dilluns 2 Agost. 2 “La Woëbre”La Woebre es la regió al E de Verdun a la zona on van tenir lloc la batall de Verdun durant la gerra del 14.
El recorregut a diferencia del d’ahir avui es trencacames amb puja i baixa seguits. Desprès de baixar toca ... això. Primers pobles amb la tònica de cada dia la gent saludant i les bicis velles engalanat el recorregut. Chatillon sur le Côtes, Haudimot, un acordionista convida als ciclos a ballar, els mes agosarats no deixen escapar l’ocasió,Bonzée.Fresne en Woëbre parai rehabituallament.
El camí de tornada ens guarda algunes sorpreses. Uns ciclistes que es toquen i van tos dos al terra. Una “Moto”, bici amb ajuda de bateria que a les pujades deixa enrere al mateix “Andy Slek” dic aquest perquè ens trobem prop del seu país i per proximitat. I finalment un cop em creuat Eix passem pel bell mig dels d’antics camps de batalla de Verdun. Actualment convertits en monument de l’historia que no s’ha de repetir. Trixeres, Armes, el terreny com havia quedat desprès de les bombes, un poble derruït tal com va quedar. El museu memorial. I el mes esgarrifós el cementiri on reposen mes de 150.000 morts. Necròpolis nacional de Douamont. Això de fer el museu i ncropolis, a part de ser un bon record pels que van perdre-hi la vida, es també per refresca la memòria i saber qui son els seus veïns. Aquí en diríem allò de “La memòria Històrica”.
I com qui no vol la cosa el dia es pot donar per acabat.
Dema Tornem-hi