Translate

dimecres, 4 d’agost de 2010

Un dia qualsevol a la setmana Federal. (Dimarts 3 Agost. Pays de Montmédy)

Quan he posat el titol del post, penso un nom sense interès, a veure si puc arreglar-lo. He afegit al títol un dia qualsevol a la setmana federal, que sona molt més bé.

Avui el despertador no ha sonat, a 2/4 de 8 estava acabant de vestir-me, al mirar per la finestra he pogut comprovar que durant la nit ha plogut, però el cel no fa pinta de ploure, penso llàstima, amb lo bé que s’està al llit.
A les 8 soc al forn que esmorzo cada dia , com no un croissant amb un cafè amb llet. Mentre esmorzo aprofito per fullejar la premsa local, que per suposat, es fa resò del esdeveniment de la setmana federal.
Son 2/4 de nou i ja soc a la “permanece” (La permnance és el cor de la setmana federal, punt de trobada , sortida i arribada de les excursions de qualsevol tipus, bici de cra, BTT, a peu, en bus, també disposa d’una amplia zona comercial amb representació de les principals marques que abasteixen el món de la bicicleta, restaurants i bars, i finalment i més important tota la direcció i administració de la SF) per tal de seguir el recorregut del dia. Cada 2 minuts surt un grup de 100 o més cicloturistes que seguiran el recorregut.
Comença l’excursió talment dita. Amb el suport de fletxes de paper, que enganxades arreu ens aniran indican el recorregut, cal estar al cas del color, doncs cada dia es d’un color diferent per tal de no confondre’s.
També, a les cruïlles dels primers km els voluntaris estan organitzant el trànsit. Durant el recorregut anem trobant grups de gendarmes que ajuden a la convivència entre els coxes i els milers de cicloturistes que omplen la cra.
Després de fer alguns Km comencem a trobar alternatives, fins a 4, això permet que cada un faci el recorregut més escaient segons les seves capacitats i conveniències. Avui els recorreguts eren de 60, 95, 130 i 152 per els ciclistes de carretera, i els de BTT en tenien 2 i el de ciclo- descoberta 2 més.
Durant el recorregut , cada un s’atura a fer fotos, necessitats fisiològiques, menjar... cadascú va al seu ritme.
A les 10,30 al primer punt d’acolliment, avituallament i en alguns casos espectacle, jo aprofito per recuperar forces i fer un most. Segons el recorregut, avui podem trobar fins a 3 punts d’acolliment, cada 35/ 40 km.
Entre parades i fer fotos ha pasat el matí i ja he acabat el meu recorregut, he seguit el p1 llarg, he acabat en 70.
A les 2 estic a la permanance buscant un pneumàtic, doncs el que porto a davant ja porta molt de temps. Saludo un company del Tour de 2006 i faig un tom pels estands de la federació per tal de veure quines propostes de viatges llargs tenen per el proper 2.011.
A les 3 de la tarda, he arribat al càmping a veure un altre company de tour, ell ha fet un recorregut més llarg i no arriba fins 2/4 de 4. Fem petar la xerrada i s’ens fan gaire bé les 5.
Les 5 arribo al Lice on estem allotjats. Una recuperadora i refrescant dutxa, un petit berenar per esperar l’hora de sopar, començo a descarregar les fotos que després amb permetran fer l’escrit al bloc.
A les 7 de la tarda amb tota la família a sopar, avui toca a la permanace. Un dels millors moments del dia doncs on un comenta les seves aventures.
A les 10 a dormir.

2 comentaris:

Suso ha dit...

Que sigas disfrutando. Un abrazo.

Agustí ha dit...

Hola Suso
Realment ha estat uns dies fantàstics.
Feia temps que esperava la setmana federal per veure com responia desprès de tan de temps sense fer bici.
Gracies pel teu suport.
Salut.