El Bages en BTT Ruta 11. Gavarresa ( Sallent- Horta d’Avinyo S. Joan d’Oló)




Desprès de dubtar si començar el recorregut tal com diu en Josep Mº Ferrer i Josep LL. Jurado a Sallent, a la plaça de l’església o des de cassa.
He començat a trenc d’alba des de cassa, encara es fosc, travesso el parc de l’agulla i segueixo a costat de l’eix pel polígon del cementiri, plans de la Sala, La Botjosa. Durant el trajecte que m’ha dut a Cabrianes he gaudit d’una magnifica sortida de sol.
Cabrianes, començo el recorregut talment dit al Llibre "El Bages en BTT" recorregut 11 La Gavarresa.( Horta d’Avinyo S Joan d’Olo)Sallent. El trajecte remunta amb coratge pels contraforts del turó de Montcogul (594 m) una excel·lent talaia sobre el pla de Bages.
Desprès, el camí segueix un bosc amb restes de tines i algun forn de guix, es fa cap al santuari de Fusimanya, i en una rapida davallada s’arriba ala vall de la Gavarresa. Segueix el camí per les planes d’Horta en mig de vinyes i de sobte es torna a enfilar cap al serrat de Torco. Al mas de Torco un gos “ San Bernat” amb ve a rebre i decideixo acompanyar-lo empenyent la bici doncs l’animal es prou gros com per donar-me una espenta i fer-me caure. Tota la pujada es per l’obaga , s’agraeix, lña vista al pla de Bages es espectacular, Montserrat al fons, Artés, Manresa, Coll baix.
S. Joan d’Olo per una llarga baixada es retorna a la vall de la Gavarresa, el carrer de S. Jaume. Deixem enrere el restaurant Abadal i segueixo la carretera direcció d’Avinyo fins travessar la Gavarresa. Darrera pujada forta del recorregut, toca enfilar-se de nou cap el serrat de sant Sadurní i l’ermita romànica de St Pere de Serraïma. A la fi nomes caldrà deixar-se caure i arribar a Sallent.
Ara som al punt original de sortida , la plaça de Santa Maria. El camí ara segueix el Llobregat per costat del rec, amb les velles xemeneies i ja som novament a Cabrianes.
I ja per estira les cames nomes cal retornar a Manresa . Segueixo Llobregat avall fins el Pont de Cabrianes, Torroella de Dalt, Poligon del Cementiri i Manresa.
Dades i traça de recorregut Wikiloc:

Dades del recorreut de la ruta 11 Gavarresa

Comentaris