Bages en BTT. Ruta 12. Cardona. Sal, estampa feudal i bolets.


Com els darrers dissabtes, avui amb el Joan i el Ramón, ens hem traslladat a Cardona per tar de realitzar el recorregut del Bages en BTT que te com a punt de sortida i arribada aquesta monumental vila.

Al llarg de tota l’excursió el castell de Cardona sempre el tenim a l’esquerra, fet que demostra que en el seu moment feia de sentinella entre la muntanya i les planes interiors de Catalunya.

Comencem vorejant la muntanya de sal, tot seguit un dels primer plats forts del dia ,empuging pel GR “Camí de la sal”. Retrobem el camí i com qui no vol la baixada ens deixa al pont de Malagarriga on el antic camí ral creuava el Cardener.

Desprès de creuar el Cardener el primer plat del dia que ens fa esbufegar de valent ja que ascendim durament el serrat i obaga Negra, flanquejat per la vall surienca d’Hortons. Dalt de la carena es pot gaudir d’una vista privilegiada de Cardona.

Desprès de creuar la cra . de Cardona a Serrateix , ve la baixada per la costa del Torn que s’escola per l’intricada orografia de la riera de Navel.

El silenci que embolcalla les obagues de Molinet i Cervera, nomes el trenca el fregament dels frens.

Creuem la riera de Navel i els darrers esforços ens retornen novament al punt de sortida.

Els camins i boscos per la que transita aquest recorregut fa que sigui únic, camins carreters dels d’abans, tranquil·litat com rares vegades i si es troben bolets. Senzillament sensacional, irrepetible, únic. Es una excursió que no us podeu perdre val la pena.

La crònica al bloc de Team Poal i si vol veure les fotos de la sortida : Cardona, Coll de les Bruixes, Puigventós, Clot de les Vinyes, Cardona. Del Joan

Dades i traça del recorregut a Wikiloc.


Fotos a Youtube

Comentaris