Seguint la traca de les canteres de Pissarra. (Sur les Traces des Ardoisières)


Ja fa anys amb le company Jordi cercàvem el camí entre  la pista de Nahuja i el Mas Mascarell. Dessde 2004 un  PR transita per aquesta contra da , es  "Sur les Traces des Ardoisières". Avui per arrodonir la temporada l'he anat a seguir.

Es tracta d'un PR. l origen es Nahuja i puja per la pista forestal fins el refugi de pastors, segueix el camí en força bon estat fins que esdevé un corriol que transita sota del puig d'Estauqes i  travessa el riu Corbera. Val la pena fer una parada ja sigui per veure aigua  a la fon i per gaudir de  sensacionals vistes de la vall. Arriba al rocs del oratoris, les antigues canteres que proveïen de pissarra la Cerdanya.


El corriol tot empedrat que deuria servir per antigues cavalleries,  baixada decidit fins arribar a Vallcebollera per la part alta del poble.

Parada a la font a refrescar-me i guarir algunes rascades que m'he fet amb les esbardisses a la baixada. Ara segueix el camí fins el Puig i arribo a Oseja seguint la pista forestal,  també es podria seguir el corriol senyalat amb la senyal groga del PR. Surto pel Gr fins a Nahuja i d'Aquí santa Llocaia.

Excepte un ensurt amb una vàlvula que s'ha trencat i he hagut de posar-hi una cambra a la roda  el recorregut es dels que fa afició. En sentit contrari penso que es molt difícil de seguir des-de Vallcebollera,es pot fer seguint la pista fins el mas Mascarell en forca bon estat.
Dades i traça a Wikiloc.



Comentaris