Volta a la plana de Ponent. 4. Entre la Segarra i L’urgell.


Guimera


Feia temps que havia vist al Web de Catalunya Turisme aquesta proposta Una Volta a la plana de ponent en 6 etapes. Finalment aprofitat el bon temps que ens esta dispensant aquesta tardor i que gaudia de 4 dies de festa he decidit d’emprendre la volta amb 4 etapes.

Dia 1. Cervera  els Omells de Na Gaia. 13 11 2011
La volta l’he començat a Cervera per proximitat i també pels horaris dels trens. Amb permet  sortir a primera hora de Manresa i iniciar la primera etapa a partir de les 10.
Surto de Cervera sense entretenir-me gaire pels carrers de Cervera. Deixo  Cervera seguin una pista en bon estat que correspon al GR 171, nomes de començar a pedalar he de treure’m la poca roba d’abric porto al començar. El camí segueix la carena , a una i altre banda..els camps de seca gaire be deurien estar a punt per sembra i realment sembla una zona semi desèrtica. Arribo a Rubinat i ara el camí es converteix en pista asfaltada, aquesta es la tònica del recorregut d’avui pista i carretera. Vaig travessant pobles  Sant Antoli, Pallerols, Montfar, Pavia, Talavera, la de Lleida no la  de la Reina. Ara la pista de baixada amb du a la Guardia Lada, Montoliliu de Segarra, Montornès de Segarra. Al creuar el poble, amb crida l atenció l’olor del celler al temps de verema i jo m’apropo a un portal a a fer el xafarder i el Sr  de tros amb diu, lo de sempre d’on vinc a on vaig, que faig per aquestes contrades i desprès un bon rato de fer-la peta amb treu el vermut per fer el trago. Fins  aquí no he vist ni una vinya i ara comença una zona de vinyes i oliveres. Segueixo ara cap el Mas de Bondia. Verdu,  famós pel antic castell i els obradors de terrissa.
S’ha fet l’hora de dinar quan arribo a Guimerà. M’aturo a fer un most, canviar el rod bok  i reprenc la marxa  sense gaire dilacions.

Ciutadilla. Nalec, agafo la variant directe a Vallbona de les monges, encara que s un xic mes curta, 6 km, el cert es que els pujadors amb fan suar la cansalada desprès de dinar.
Vallbona de les Monges. Famosa Abadia Cistercenca pont culminat de l etapa d’avui. M aturo a la fon faig fotos al exterior del monestir i m’apropo per fer la visita guiada, però disortadament nomes en feien una al mati., be ho deixo per millor ocasió.
Darrers quilometres i cap a Omells na Gaia on tinc previst de sopar i dormir a Cal Amoros.. Que encara que el preu es un xic car, l’atenció de la família a estat exquisida.13.

Dades i recorregut a Wikiloc.

Comentaris

jerandonne ha dit…
Sympa et beau, ces paysages catalans,
Dommage, je ne parle pas la langue !
Amitiés,
Hubert