Estada cicloturista a La Segarra.




La Segarra és una comarca de l'interior de Catalunya, la capital ésCervera i es troba a l'àmbit funcional territorial de Ponent. Està situada en un altiplà i la seva extensió històricament era més extensa que l'actual (vegeu altiplà de la Segarra). El clima és continental amb hiverns freds i estius càlids, les pluges oscil•len entre els 350 i 450 mm l'any. La vegetació predominant és els camps de cereals amb clapes de bosc de pins i algun alzinar.


La ruta Pedal Medieval total ens porta a conèixer la comarca de la Segarra , Noguera i Anoia,  per camins i senders.  Es transita i es poden visitar un total de 30 castells amb més o menys bon estat de conservació, dues viles closes, innumerables construccions amb pedra seca i el jaciment arqueològic de la Guissona Romana.  

Castell de Florejacs, de les Sitges, de Ribelles, de Sanaüja, de Biosca, L’Aguda, Castellfollit, Castell  d’Iborra, Vicfred, Sant Guim, Castellmeià, Castellnou de les Oluges, Castell de Cardosa, Castell de Montcortès, Castell de l’Aranyó, Castell de Concabella, Castell de Ratera, Castell de les Pallargues, Castell de la Morana, Castell de Guissona.

La ruta de uns 200 km es pot fer en una, dues o més etapes.

Traça a Wikiloc Pedal Medieval Total

Tota la informació clica: la Segarra

Comentaris