Avui esmorzar a Gaià.


Al restaurant de Gaià.

Encara no m'ho crec, no he anat mai a esmorzar a Gaià. Amb el company Elias i el Pep els faig la proposta i a les 8 del mati som-hi.

Després de revisar excursions, d'anys enrrera.
El 2009 sortida a Gaia amb el Ferran i el Ramón. Gaià era tancat per repòs setmanal els Dijous. Anem a Navàs a esmorzar.
El 2010. Una sortida des de Sallent que no inclouria esmorzar
El 2011. El Juny cioncidint amb les enramades de Sallent, vaig fer una sortida a Gaià.

Conclusió, que el camí es clar i cal anar a fer l'esmorzar a Gaia. Sortim ales 8 com de costum. Anem planejant, seguim la sequia, el polígon de carretera de Berga, la Botjosa i Cabriane. Anem pel camí dels horts i som a Sallent. Sortim de Sallent pel camí vell de Cornet. Una forta pujada ara cimentada ens fa entrar en calor.
Pont de la Rabeia
El camí, amb una lleugera pujada, a la nostra dreta la vall del riu de Cornet. Arribem al mas dels Plans de Cornet. Travessem la carretera BP4313 i seguim el camí que surt a la dreta per l'obaga amb conties sigues sagues fins trobar cal Brunyoc. El camí de cal Brunyoc ens du a les imponents masies de L'abellar de Baix i L Abellar de dalt. En arribar al Collet de Badia, seguim el camí bell de Gaia. Una baixa ens apropa fins sota Gaia. Nomes cal el darrer esforç i ja som al hostal de Gaia.
Corriol prop del Llobregat (Balsareny)
Arribem a 2/4 de 11 al Restaurant de Gaià i el menjador es ple de grups ciclistes que ja estan entaulats. Encara som els darrers, l'esmorzar va que se les pela i en un tres i no rés endrapem les nostres vitualles i ja som apunt de tornar-hi.

Cap el Castell de Balsareny
El camí de tornada nomes te un objectiu, anar conèixer el pont de la Rabeia, al Llobregat entre Navàs i Balsareny. Sortim pel camí de Pregones, passem per cal Fuster Paleta. El camí de Vilamajor es enquitranat, el seguim un metres, el deixem per na a la nostra dreta cap L'Ambrós Vell i Finalment el Pont de la Rabeia. Aquí, hem coincidit amb 2 grup de Beteteros, un van cap a Navàs, els altres segueixen el mateix camí que nosaltres cap a la resclosa de la Sèquia de Manresa.


Resclosa dels Manresans,  la Sèquia de Manresa. 

Ja o tenim fet aixo, ara tot son pistes aixi conegudes que a prop del Llobregat i la Sèquia ens duen, primer creuar Sallent i novament a Manresa.

El recorregut, si be es accesible pel poc desnivell, es fa llarg pel que fa en quilometres. Nomes desijo que ho gaudiu tant com ho em fet nosaltres.

La ruta a Wikiloc.

Comentaris