Translate

dilluns, 24 de febrer de 2014

Evitant les fangueres a Cerdanya.llac de Puigcerdà
Divendres neu a Cerdanya. Per tal d'evutar camins amb fang he decidit seguir pistes en bon estat i alguns trams enquitranats.

Itinerari.
Santa Llocaia, carrer de l'estació, N 16 300 mtrs. A dreta cap a Concellabre, Caldegues, El Segre, Onzes, Ur, sèquia de Puigcerdà, Llac, Ajuntament, Estació, golf de Sant marc, El Segre, Queixans, les Pereres, Vilallobent, Palau de Cerdanya, Oceja, Nahuja.


El Segre
Descripció de la sortida.
La sortida d avui es circular intentant evitar zones de fang dons a nevat la vigília. Vaig direcció a Ur seguin la carretera. Travesso ur i pel corriol que amb du al camí de Rigolisa i la Sequia de Puigcerdà.
Puigcerdà, primera parada al llac per tal de fer algunes fotos amb el Puigmal al Fons. Plaça de l'ajuntament sensacionals vistes a la Tosa, Cadi. Deixo Puigcerdà seguint el GR 4 , golf de Sant Marc, i el Segre. Segueixo vora el riu poc tros dons es mol enfangat. Deixo el camí per arribar a Queixans. Un petit tom pel poble i per la pista que amb du a creuar les Pereres i arribo a Vilallobent. Aquestes hores de migdia no es veu una anima. Arribo a Palau pel Camí de Coma Morera. Un tom per la zona d esbarjo de Osseja i cap a Nahuja.
Algunes fotos esglesiada romànica Sant Jaume de Nahuja. Darrera pujada seguint el GR 36 i arribo novament a Santa Llocaia.

Sant jaume de Nahuja.
Recorregut assequible tan pel que fa a distancia i tècnica sense cap dificultat. Al llarg del camí trobarem pobles amb fonts. En temps de pluges evitar el tram prop del Segre molt fangós.A destacar les esglesies romaniques que trobem als difrents poble que creue. I no pot faltar el gaudir de les vistes al llarc del camí.

La traça