De Manresa fins el mig de Montserrat.


Freixa, Can Font de Cirerencs
Itinerari.
FUB Manresa, el Guix, Viladordis, Mare de Deu de la Salut, Can font de Cirerenc, Castellgalí, Castell de Castellet, pla del Riu, Castell de Castellbell, El Bures, El Borràs, Monistrol de Montserrat, Aeri de Montserrat, la Calcina, Sant Benet, MONTSERRAT, Santa Cecília, Can Martorell, GR 4, Sant Jaume de Castellbell, Cal Esteveno, el Gras, carena del Gras, Serra de Punxa-budell, can Flequer, forn del Flequer , tines del Flequer, can Torra, Cal Nano, coll d'Arboç, El Calbet, pla de Sanç, Salelles, les Ferreres, El Xup, Sol i Aire, El Congost, pont Nou, FUB Manresa.

Pujada a Montserrat.
Descripció de la sortida.
La sortida d avui es circular.
Transita per pistes de bon fer, recorregut molt llarg i amb molta pujada.
Anada seguint el Llobregat fins Monistrol de Montserrat i aquí amb una forta pujada en arribem al bell mig del Santuari de Montserrat. Pel que fa a la tornada una franca baixada seguint el GR 4 ens deixa a la riera de Marganell al Pont de la Fassina. Aquí i tenim diferents opcions, jo he agafat la pitjor pujades molt dretes, alguns trams impossibles de pujar, fins la Serra de Punxa-budell passant per cal Gras. Un petit tram he hagut de empènyer baixada mol tècnica. Recupero l'ale baixant cap la riera de Castellet i Can Torre, actualment esdevingut refugi de fauna salvatge. Segueixo pujant vora la riera de Castellet fins a Coll d'Arboç. Som prop de Manresa, Sant Salvador de Guardiola, El Calbet, Salelles sempre es interessant de fer un tom pel nucli vell, el Celler Cooperatiu, amb bons vis de la denominació Pla de Bages. El xup i seguin vora el club de tenis els tres Sets fin el barri Sol i Aire. Una forta baixada ens deixa al Congost. Espai de esbarjo i esport de Manresa. Pel pont nou arribo novament al punt de sortida la zona de UPC.

Les espelmes de la Moreneta.
A destacar Montserrat i les sensacional vistes de la muntanya per la vesant N.

La Muntanya Màgica
A evitar : La Pujada a la Serra de Punxabudell, millor seguir el GR 4 fins el clot del Tufau i abans de la Riera de Castellet seguirla cap a can Torre.


Carros a Salelles.





Les fotos del dia.

Comentaris