Manresa a Rocafort

Posta de sol de de Les Basses, camí de les Generes.
Llocs que transità el recorregut.
Parc de l’Agulla, El Guix, el Grau, Canal de la Mina, el Llobregat (els tres salts), riera de St. Esteve, tines del Solei, Riber Parc, Cal Lleonard, el castell de Rocafort, Rocafort, el Prat, Sant Esteve de Vila-rasa, pel camí de les Generes, pont de les Generes, Sant benet de Bages, les Brucardes, el Grau, el Guix i Manresa

Descripció de la Sortida.

Una sessió de tarda. Surto a les 4 de cassa direcció al parc de l Agulla. Fa molt de temps que no he pujat a Rocafort, avui toca.

Travesso el parc de l’agulla, al Guix vaig direcció al Llobregat. Un cop creuat l’eix del Llobregat C-16 segueixo el corriol a la dreta, segueix el Pr. de St. Fruitós. Arribo al canal de la mina i segueixo direcció als tres Salts. La pista és força transitada aquestes hores de la tarda.
Als tres salts segueixo el meandre del Llobregat fins a trobar la riera de Mura. Segueixo la riera de Mura, en arribar a les tines del Solei veig que hi ha força aldarull, puix una família gaudeix d'un pícnic a l'indret. Vaig seguint el camí vora la riera. Un cop l'he travessat, tot és pujada amb algun punt un xic pendent i amb el terra força malmès.
En arribar a la urbanització de Riber Parc segueixo a l’esquerra cap a cal Lleonard i sota del Castell de Rocafort. En ser setmana santa la gent gaudeix de vacances i els trobes a qualsevol indret com al Castell de Rocafort. Travesso la carretera, segueixo el corriol que amb deixa Rocafort.
Castell de Rocafort


Ara segueixo el camí del Prat. La pista encimentada, quan me'n dono comte ja sóc al mas i he de tornar enrere. Arribo al final de la baixada a la riera de Mura o Sant Esteve que seguiré fins al mas i ermita de Sant Esteve de Vila-rasa.
Feia anys que no transitava per l’indret i veig que la pista que segueix la riera està molt endreçada i seria una bona opció per tornar al punt on hem començat.
La pista que en franca pujada cap a trobar la carretera. Uns metres enllà a l’esquerra el camí de les Generes. Que n’és de diferent un camí fet en un s sentit o l’altre penso que recordo de la darrera vegada que vaig baixar les generes. Creu el Llobregat per sobre del pont i vaig direcció de Sant Benet de Bages. També trobo els camins força concorreguts de gent que gaudeix de l’estada turística al Món Sant Benet.
Deixo enrere el monestir i pel camí de Sant Benet de Bages a Sant Fruitós arribo al Puig. Vaig cap a les Brucardes. Segueixo vora l’eix, i per la pedrera del Manelo, les Costes, sóc al punt on tanco el recorregut sobre l’eix del Llobregat.
Ara sols queda de tornar a cassa

Manresa, Rocafort, Sant benet de Bages


EveryTrail - Find the best hikes in California and beyond

Comentaris