Primavera 2014. Dia 2. Prades Horta de Sant Joan. 01 06 2014

Els Ports des de Horta de St Joan
Primavera 2014.

Dia 2. Prades Horta de Sant Joan. 01 06 2014
Avui he circulat per: Prades, coll d’Albarca, Ulldemolins, Coll del Grau, Margalef, La Bisbal de Falset, La Figuera, El Molar, Garcia, Mora la Nova, Mora d’Ebre, Benissanet, Miravet, El Pinell de Brai, Prat de Compte i Horta de Sant Joan.

Ulldemolins
A primera hora del matí, a Prades, els firaires, estan posant el material a les parades per tal de gaudir d’un nou dia de la fira de la Farigola. Jo després de l'esmorzar toca de pedalar doncs la sortida d’avui també és llarga.

La Bisbal de Falset
El dia permet de gaudir de sensacionals vistes sobre la serra del Montsant. Mentre baixó d'Albarca cap a Ulldemolins vaig trobant ciclistes que fan el tom del diumenge. En arribar al Riu de Prades m’aturo per desfer-me de tota la roba d'abrigar. Comença el bon temps i també 8 km de pujada fins a trobar el coll del Grau. 

El Priorat des de la Figuera.
Segueixo a l’esquerra per la carretera que amb dura a Margalef i la Bisbal de Falset. Aquest tram, recordo una de les primeres sortides amb alforges, l'any 2008 amb el Toni, Setmana Santa per les comarques de ponent. Amb crida l’atenció la diferencia de paisatge segons l’estació de l'any.


El Ebre al seu pas per Mora
Una pujada assequible, sóc al Coll de la Torre. La Ribera d’Ebre, però avui no baixaré per la Torre de l'Espanyol i Vinebre. Avui vull veure les sensacionals vistes del Priorat i la Ribera d’Ebre des de la Figuera. La Figuera és l’hora del dinar i aturo a fer un most.
Castell de Miravet
Ara de baixada arribo a Garcia. Segueixo cap a Mora la Nova i de seguida Mora d’Ebre amb el seu famós pont.


Celler modernista de Pinell del Brai
Segueixo vora el Riu fins a Miravet, famós pel castell i pas de barca. Comença la pujada cap a Pinell de Brai. Vaig trobant senyal al llarg del camí, pregunto a un control, la XXII cursa del Llop.
Deixo enrere Pinell de Brai i amb creu amb l’arxifamosa via verda. Segueixo per la carretera fins a Prat de Compte i la darrera pujada, sóc a Horta de Sant Joan. En arribar l’orientació del sol, fa gaudir d'unes sensacionals vistes dels ports.

Ports
Vaig a cercar el meu allotjament a l'Hotel Miralles que per un mòdic preu i un tracte fantàstic, com un re,i per sopar dormir i esmorzar. Acabant de sopar a reposar que dema serà un altre dia.

Primavera 2014. Dia 2. Prades Horta de Sant Joan. 01 06 2014


EveryTrail - Find trail maps for California and beyond

Comentaris