Primavera 2014. Dia 4. Castellote Fortanete 03 06 2014.

Castellote a primera hora del matí.
Primavera 2014.

Dia 4. Castellote Fortanete 03 06 2014.

Avui el recorregut transita per:
Castellote, pantà de Santolea, Les Planas, Els Alagones, Bordón, Olocau del Rey, Tronchón, Mola de Monchen, Cantavieja, Puerto de Cuarto Pelao, Fortanete.

Començo, com cada dia, després de l'esmorzar. La carretera és de baixada, dissortadament serà la penúltima del dia. Al final de la baixada començo a pujar fins a la presa del pantà de Santoela, amb crida l’atenció dos isards que travessen la presa, aprofito per fer unes fotos.

Pantà de Santolea
La carretera és solitària com poques. Vaig creuant els pocs pobles de l'indret sense gaire rastre de vida. Els Alagones, Bordón, sóc a la carena a 1000 m.
Altiplà a Olocau del Rey
Curta baixada fins a Olocau del Rei, poble que té alguns naveis entre ells hostal. Aquí dubto si una carretera cap a Mirambel i Cantavieja o segueixo per l’altiplà cap a Tronchón.

En passar per Tronchon a l'hostal demano per anar cap a Fortanete i m’indica una carretera que no és als meus mapes. La carretera va creuant grans masos, habitats. Ara estan dedicats a la ramaderia, perquè puc observar ramat força grans al llarg del camí. Amb crida l atenció el paratge força desolat sense arbres ni prats és una zona de secà

Desertic Cerro de Horcas
A l’Ermita de San Cristobal segueixo per la pista de la Dreta indicada com a Terol.

Port de Cuarto Pelado
Finalment arribo al mas de Cuarto Pelado dona el nom al port que trobaré a pocs quilòmetres.
Puerto de Cuarto Pelado 1659 m. Només creuar canvià l’entorn com de la nit al dia. Ara el paisatge és Alpí ple de bosc i prats. Bona zona per cercar rovellons.

Mirador de la Dehesa Fortanete.
Decideixo acabar la sortida a Fortanete, perquè la sortida és curta pero tot pujada.
Seguna i darrera baixada cap a Fortanete, recorregut turístic pel poble i Parada i fonda a l'Hotel Mercadales.

Sensacional tracte per part dels seus propietaris, Pilar i Josep Manuel, l’habitació i el menjar. Per sopar vaig menjar unes migas que feia anys no provaba. A dormir que demà queda molta pujada cap a la Sierra de Gudar.

Les dades i la traça a Wikiloc. Clica

Comentaris