Raid Pyrénéen Touriste. Etapa 4. Argelès Gazot Coll de Tourmalet, Coll d’Aspint, Arreau. . 24 06 2014.


Tourmalet 2130 amb la Mariona
Raid Pyrénéen Touriste. Etapa 4. Argelès Gazot Coll de Tourmalet, Coll d’Aspint, Arreau. . 24 06 2014.

Quan ha acabat el mal temps torna la tranquil·litat a les 7 h del matí sóc al garaig per tal de començar l ‘etapa del dia. Si aquest Raid Pyrénéen te una especial de ben segur que és aquesta, avui Tourmalet i Aspin.
Pujant el Turmalet
La carretera encara és molla de la tempesta de la nit, a mesura que es va aixecant el dia es va assecant. Com que no esmorzo a l’hotel, m'aturo a la primera boulangerie oberta, en creuar Pierrefitte-Nestalas, per tal de menjar alguna cossa i seguir el camí.
Quan arribo a Luz Sain Sain Sauveur, després de 19 km des de Argeles, comença el Tourmalet. Poc a dir d’aquest famós coll dels Pirineus, conegut per l’èpica del Tour i pels milers d’aficionats ciclistes.

Fins aquí he anat gaire bé sol per la carretera, però ara sembla que tot-om s’ha llevat i tenim pressa per arribar al cim. Vaig fent al meu pas. A Barèges estan fent una important obra i la carretera és tallada, els ciclistes ens deixen transitar per sobre de la vorera. Seguim pujant.
Tram tram
Cada cop més ciclistes estan fent l’ascensió, si ahir era una rambla, avui és una rambla en hora punta. Passat l'estació d’esquí, colles de ciclistes que fan el mateix recorregut amb o bé per lliure o amb organitzacions.

Vaig pujant entre sol i boires gaudint del entorn. M'aturo a fer fotos a alguna congesta de neu que encara queda prop de la carretera. Darrers esforços i finalment al cim del Raid Ptyrénéen Coll de Tourmalet 2130 m
Darrer de la sortida Col d'Aspin 1490 m
Al coll es pot gaudir d’un gran restaurant, espai de records i per suposat el famosa ciclista que surt a les fotos dels aficionats. Amb la Mariona hem quedat dalt del Tourmalet per fer alguna foto. Fem les fotos com no pot ser d’altra manera i ara a baixar.

Divuit quilòmetres de baixada, després de creuar la Mongie i fins a Santa Ma de Campan. Darrer coll del meu particular Raid Pyrénéen el coll d’Aspin. Els set primers quilòmetres fins a trobar el trencant que du a Horquette són de bon fer. Els 4 darrers son més durs si mes tenim en comte que ja portem acumulat més de 2000 m +. Darrers esforços per la carretera que va transitant entre boscos i finalment Coll d’Aspin 1490 m. Aquest coll mai l’àvia fet. La baixada amb fantàstiques vistes sobre la vall.

La cabra que ens saluda.
El dia, bo per anar en bicicleta, però discret en quant espectacle de la visió del entorn.

Fins aquí l’experiència viscuda d’aquests quatre dies pels colls dels Pirineus. Si la salut m’ho permet, pròximament acabaré les 5 etapes que queden Raid Pyrénéen Touriste 2014 fins a Cerbere

Dades i traça del recorregut: clica

Comentaris