Entre el pont Vell i el pont Nou de Manresa, per la riera de Rajadell i el Collbaix


Riera de Rajadell Gorg de les escaletes.
Sortim de Manresa del Parc de la Font del gat. Seguim el carril bici pel mig de Manresa. Baixador dels Catalans, seguim pel passeig, c Born i Alfons XIII fins a l’estació de Renfe.
Seguim la carrera C 1411 B. A la nostra esquerra, el Pont Vell i la Santa Cova. Enrere queda la fàbrica dels Polvorers, arribem a Can Poc Oli.
Comencem de seguir la riera de Rajadell. Aquestes hores del matí encara és ple de rosada i el fred colla de valent. Anem marxant entre pollancres. La palanca del gorg de les Escaletes ens permet de fer unes fotos.
Grp a cal Miliu
Arribem al Xup i ara el camí esdevé enquitranat fins a arribar al Suanya. Seguim pel camí, sempre per la dreta de la Riera de Rajadell. En arribar al Gorg Blau creuem la riera per la passera i seguim pel corriol, fins a sota de la Noguera.
El camí fins que creua el pont de la via als Plans del Bergall. Tornem a seguir el corriol fins a Monistrolet.
Després de creuar novament la riera una forta pujada ens apropa al Moli de can Gallifa. Sortim al camí Vell de Rajadell a Cal Pere Coix. El deixem tot seguit, per enfilar nos fins a la Casa Nova. Tornem a ser al camí vell de Rajadell que ja no deixarem fins a l’estació.
Un most ens permet recuperar de l'esforç.
Reprenem el camí. Deixem enrere Fals, la Torre, pla de cal Maçana, el collet de dalt i arribem a Coll de Collbaix.
Ara tot de baixada pel bosc de ca l'Alegre. Als plans de Santa Marta anem a buscar el camí que ens du al Congost. Passem per cal Balcells i el Collet de la Mostela.
Soma el congost ara seguim el carril bici, i per esquerra del Cardener som al Pont nou. Darrera parada per gaudir del pont. Creuem la carretera a la Font de Neptú i pel carrer de Martí i Pol arribem novament al parc de la font del Gat.

Pont nou de Manresa
El recorregut d’avui, permet començar a qualsevol de les estacions de Manresa, Catalans o Renfe. Sortim de Manresa pel pont Vell. Anem a trobar la riera de Rajadell que seguirem per camins i corriols, sempre ciclabes. Els gorgs que anem trobant, de les escaletes, Suanya, Gorg Blau, ens permet gaudir uns indrets sensacionals ben apropo de cassa. A Rajadell podem fer un most a qualsevol dels establiments i finalitzem passant pel coll de Collbaix sempre amb bones vistes de la contrada. Acabem al pont Nou de Manresa

Que ho gaudiu.

La traça del recorregut:

Comentaris