"Sur les Traces des Ardoisières",

Cami de les canteres de pissarra.

Surto seguint l'antiga carretera del Puigmal, tancada al transit. Comencem amb forta pujada 12/ 14%. Deixo enrere la carretera i arribo a la Font de Naüja, sense aigua. Trobo els senyals del PR de Naüja anomenat "Sur les Traces des Ardoisières", ja no deixaré de seguir.



Refugi Pastors de Naüja. Segueixo pujant per la ruta forestier, en arribar el coll, entro de ple a la solana, deixo el bosc i davant meu unes magnífiques vistes. Segueixo amunt fins que s'acaba.
Comença un sensacional corriol, els primeres metres, un centenar és impracticable amb la bici, cal empènyer.



Segueixo pujant fins a arribar a la font canaleta, ara el corriol comença a planejar i baixar. Arribo per sobre de les antigues pedreres de la pissarra, encara es pot veure alguna barraca abandonada. Forta baixada du a la pista del mas coma dels Llosers.


ULL. ATENCIO. Deixo el PR. Per seguir la pista a la dreta i de baixada que ens apropa a Vallcebollera. Un parell de llaçades i passant prop del Mascarell, arribem a Vallcevollera.



Arribo a Vallcebollera per l carretera,  el travesso. A la font,  empleno el bidó d’aigua. Segueixo els senyals del PR., corriol, que torna a pujar fins al Puig. Aquí puc gaudir de sensacionals vistes del camí que fa poc baixava. Segueixo el corriol, que es fantastic fins arribar a Osseja.




Surto d'Osseja pel GR,PR i el segueixo fis a Naüja. Darrera foto a la placa d’inici i fi del PR a costat de l’església.




Ja només queda la pujada que du a Santa Llocaia.


La volta, encara que curta és especialment difícil, la baixada de les pedreres, fins Vallcebollera. Si us agrada emocions i aventures diferents segur que ho gaudireu tant com ho he fet jo.

Pofdeu trobar les fotos a l'enllaç: https://goo.gl/photos/j3Dg2QUFx6YA4Jtb7

Comentaris