Pirinexus 2016 Recorregut cicloturista de quatre dies entre Girona i Catalunya Nord. Del 20 al 23 de Juny.



Ripoll on comença  una nova ruta cicloturista
Descripció 
Pirinexus és una ruta circular de 353 quilòmetres de recorregut, que uneix la Catalunya Nord amb les comarques Gironines. Està pensada per a poder-se fer per etapes. Es pot recórrer a diferents ritmes o començar-la per llocs diferents. 
Jo he començat i acabat a Ripoll. Motius: prop de la meva residencia, estació de tren de rodaliaes. Important vila de la historia de Catalunya.

Descripció dels trams de VV, Carretera, Camins
De Ripoll a Sant Joan de les Abadesses per la VV del Ferro. De St. Joan de les Abadesses a Arles de Tec: carreteres amb baixa intensitat de trànsit. Al web de Piriunexus el tram que va de Sant Joan de les Abadesses a Camprodon, discorre per camins agrícoles, he hagut de fer marxa enrrera al no poder creuar el Riu Ter a sota el mas de la Batllia. D’Arles a El Voló: 100% via verda, acabada d’estrenar, molt ben equipada i senyalitzada, coincideix am la xarxa Erovelo 8
Del Voló a L’Escala: Fins al coll de Panissars VV coincident amb Eurovelo 8,  Al entrar a Catalunya deixem la VV o començem camins agrícoles, alguns punts amb pendents elevades. A destacar, pel seu mal estat, la baixada de coll de Panissard. Jo personalment proposo fer de coll de Panisards a la Jonquera per carretera fins  el Pertus i seguir la N II fins la Jonquera. Pasat la Jonquera camins agricoles, alguns d’ells asfaltats, i petits trams de carreteres secundàries 
l’Escala a Girona: principalment Via Verde del Tren Petit i Via Verda del Carrilet , segregades del trànsit. El tram de Sant Antoni de Calonge a Sant Feliu de Guíxols, amb bicicleta per carretera. Aquest tram no es senyalitzat. 
De Girona a Olot VV del carrilet i fins Sant Joan de les Abadesses per la cra. GI 521 amb baixa intensitat de transit. Cal destacar els 14 km de pujada fins el coll de Coubet i Collada de Sentigosa.

L’experiencia Viscuda.


Masis del Canigó

Vahía de Rses


Platja de St Antoni de Calonge


VV del carrilet entre Sant Feliu i Olot

Resum.
La ruta Pirinexus ha estat una molt grata i positiva sorpresa.
Transita per Vies Verdes, camins, i carreteres amb poc trànsit.
El fet d'anar del Pirineu al mar ens dóna una gran varietat de contrastos molt enriquidora.
Atenció especial amb els senyals a la zona Catalana, en aprofitar pals d'altres rutes a vegades els senyals són difícils de veure, a i entre Palamós i Olot 0 senyals.
Si torno a fer no baixaré per la pista en molt mal estat que davalla de coll de Panissar fins a la Jonquera passaria cap a Pertús i baixar per la cra. fins a la Jonquera.
He quedat amb les ganes de fer la ¨VV euro velo 8" que va de Volo a Argelers S Mer i resseguir la costa vermella.

Si deprès d'aquests comentaris us animeu segur que en gaudireu d'allò mes.

El recorregut sencer. Pirinexus 2016Recorregu Ciloturista de quatre dies entre Catalunnya i Catalunya Nord.

Totes les fotos.

Comentaris

JOSE LUIS ha dit…
Por si fuera interesante para ustedes o sus compañeros de rutas, tengo publicado plantararboles.blogspot.com y yofrenoelcambioclimatico.blogspot.com (MENOS es MEJOR)
El primero es un manual sencillo para reforestar, casi sobre la marcha, sembrando las semillas que producen los árboles autóctonos de nuestra región. Salud, José Luis Sáez Sáez.
Agustí ha dit…
Muchas gracias por la propuesta.
Saludos.