Marxa Marrakech 2016. Etapa 9. Jaén/ Luque. Via Verda del Aceite. 17 10 2016



Oliveres




Via Verda del Oli

Etapa 9. Jaén/ Luque. Via Verda del Aceite. 17 10 2016

Distancia 76,84 km
Ascens acumulat. 678 m+
Temps en moviment 5 h, 12 m
Tems total: 8 h 11 m


Descripció del recorregut. Avui transitem al llarg de la Via Verda del Aceitre. Passem per les poblacions de Torredelcampo, Torredonjimeno, Martos, pantà de Vadomojón, Laguna del Conde o Salobral, estació de Luque.



A primera hora del matí 2/4 de 9 aprofito per anar a correus i enviar a cassa un paquet de roba no faré servir.

Com el recorregut d'avui es força a l'abast de tot-hom l'hora de sortida esdevé un xic més tard que de costum i emprenem el camí gairebé 2/4 de 10. Només sortir del pavelló poliesportiu de Jaén on s'han allotjat els companys.


creuant un del viaductes de la VV prop de Martos
La via verda és tranquil·la, però avorrida, sols es pot contemplar els infinits camps d'oliveres. Amb crida l'atenció que no es veu ni se sent cap ocell, he preguntat a què és degut i m'han dit als herbicides que utilitzen per mantenir els camps sense herba.
També cal destacar que una via verda tan llarga i amb un ferm en bon estat de manteniment, no disposa de cap senyal indicant les poblacions, antics baixadors, estacions, per on transita. Tampoc cap indicador de carreteres, camins que ens poden apropar a alguna altra població.


laguna del Duque " Salobral"
Nosaltres hem fet el tram amb poques parades, una petita parada a Martos per fer unes fotos, la Laguna del Salobral a fer les fotos de rigor i a l'estació de Luque parem a dinar.


Luque
Estacio de Luque

Seguim fins a l'alt de Luque, un tom pel poble. Els companys es queden al poliesportiu i jo retorno a l'estació on tinc previst sopar dormir i esmorzar. A l'Hostal restaurant Nicol’s, crida l'atenció per vendre oli als visitants japonesos.

Dades del recorregut:



Powered by Wikiloc

Comentaris