Marxa a Marrakesh. Etapa 10. Luque/ Osuna, a Puente Genil per VV del Aceite i final a Osuna. 18 10 2016

Marinaleda
Etapa 10. Luque/ Osuna, a Puente Genil per VV del Aceite. Osuna. 18 10 2016

Distancia 101,4 km
Ascens acumulat. 606 m+
Temps en moviment 6 h, 30 m
Temps emprat: 8 h 4 m.

Descripció del recorregut. Avui continuem al llarg de la Via Verda del Aceitre, tambe de la VV Subbetica fins a Puente Genil. Des d'aquí per carretera i camins fins a Marinaleda i Osuna. Passem per les poblacions de ZuerosDoña Mencia, Cabra, LucenaPuente Genil, Herrera, Marinaleda, El Rubio i finalment Osuna.

Estació via Verda del Aceitre o Subbetica a Cabra del Campo

Com cada matí, després d'esmorzar, a les 8 començo a transitar per la via Verda del 
Aceite. No espero el grup doncs he decidit allargar l'etapa fins a Osuna. Només començar a la meva esquerra queda el poble encimbellat de Zuheros, famós per les seve cova dels ratpenats, de pujada arribo fins a Doña Mencia. La via verda és com ahir en mig d'olivers. Una parada per gaudir de l'entorn i ara de baixa fins a l'estació de Cabra del Campo. Aprofito els serveis que ofereix l'estació per fer un most i reposar, estic a mig camí.
Surtin de Cabra i segueixo baixant cap a Lucena. Un cop creuat l'estació de Lucena la via verda és en força mal estat, també cal destacar que comença a canviar el paisatge i apareixen les vinyes, i els camps de cereals. Passo a pocs quilòmetres de Moriles.

VV del aceite. Prop de Puente Genil.



Puente Genil s'acaba la via Verda. Segueixo per un petit tram de carretera fins a trobar una pista, que trossos és enquitranada, fins a Marinaleda.


Explanades del Rubio, camí d'Osuna

Marinaleda
 és l'hora de dinar, m'adrecen al Restaurant Rio Blanco que és ple a vessar, a la sortida del poble.
Després de dinar torno a la meva ara cap del Rubio que aquestes hores de la tarda no es veu ningú, i d'aquí per immenses planes plenes d'oliveres de nova planta arribo a Osuna.
Faig un tom per la zona monumental abans d'anar a l'Hotel Esmeralda on faré nit.

Universitat d'Osuna
Pati interior palauet d'Osuna


Façana palau d'Osuna
Carrer emblanquinat de l centre históric.

Un cop dutxat faig un tom pel poble per tal de comprar alguns fruits secs i fruita per sopar.

Quedo sorprès de la població d'Osuna amb la gran quantitat de palaus. També amb crida l'atenció que als patis interiors dels habitatges i al carrer es pot sentir la remor dels ocells que havíem desaparegut al llarg dels centenars de quilòmetres entre oliveres.

Dades del dia: 

Powered by Wikiloc

Comentaris