Eurovelo 1. Portugal. Etapa 1. Vila Real do Santo Antonio, Tavira, Faro. 30 i 31, 03, 2017



Parc Natural de Ria Formosa
Eurovelo 1. Portugal. Etapa 1. Vila Real do Santo Antonio, Tavira, Faro. 30 i 31, 03, 2017

Dia 30 03 2017. Vila-Real de San Antonio, Tavira
En uns 20 minuts de navegació per al riu Guadiana el ferry amb deixa a Vila Real de San Antonio.

Comença l'Ecovia do Litoral.
Després d'un breu recorregut urbà per Vila-Real segueixo els primers carril bici de Portugal. Els dies vinents l'Eurovelo 1  Portugal, coincideix amb l'Ecovia do Litoral. Combina carril-bici, ben equipats i senyalats, amb camins rurals de poc trànsit, creua les poblacions per carrers tranquils. Vaig entrant als pobles i arribant fins a les platges. Enrere queden: Monte Gordo, Altura, Monte Rota, Cabanes, i finalment Tavira.

Tavira
Avui m'allotjo a l'alberg de joventut de Tavira. Si l'entrada a Portugal a estat sorprenent per les indicacions i el bon estat de les pistes, l'alberg també.
Una dutxa, un tom per Tavira, a sopar i demà més.
Marea baixa a Ria Formosa


Dia 31 03 2017. Tavira Faro.

Sempre bora la platja.
Després d'un recuperador repòs, i un esmorzar prou correcte surto de Tavira seguint la costa, amb les d'indicacions de la Ecovia del Litoral.

Començo a seguir com ahir camins. Carril bici, carrera, sempre prop del mar.

La diferencia, de seguir els camins de sant Jaume a seguir la ecovia del litora, és important; un segueix les esglésies dels pobles i l'altre segueix les zones costaneres i turístiques de la platja.

Entre les meves cavil·lacions no entenc perquè en diu "Euovelo 1 Atlantic Coast Rute" si a Espanya noves veig el mar a Irun i Ayamonte, penso que el més logic, es fer la costa Cantàbrica seguir Portugal i acabar a Tarifa, estret de Gibraltar.


Segueixo amb la meva pedalada. Només sortir de Tavira vaig per al Parc Natural da Ria Formosa, format per les Illes de Tavira i Cabanes, accessibles amb vaixell. La llum, les vistes fan que la meva marxa és ralentitzi per gaudir de l'entorn. Abans d'arribar a Fuseta creu la immensa salina. Mar enllà es veu l'illa d Armona. Segueixo camins, algun tram de carretera. En arribar a Olaho travesso la població pel carril bici del passeig marítim, espectacular.

Zona fortificada de Faro
Finalment arribo a Faro. Faig un tom a zona turística, monumental i dinar. Tot seguit torno a l'Alberg. Una dutxa i repòs fins a mitja tarda. A l'habitació coincideixo amb un francès que visita l'Algarve, a peu i amb transport públic, comenta que està meravellat de la regió. Jo també he tingut una molt bona impressió del primer dia de l'Algarve


Powered by Wikiloc

Comentaris