Volta a Cerdenya 2019. 9 etapes del 23 de setembre al 2 octubre 2019.





Volta a cerdenya.

Volta a Cerdanya 2019.
Aquest recorregut dut a terme entre el 23 de setembre i el 2 octubre al llarg de 9 etapes.
Vaig anar i tornar a Cerdanya amb el ferri que surt de Barcelona.
El recorregut he estat sempre per vies verdes i carreteres amb poc trànsit. En altres temporades, estiu és totalment desaconsellable per la calor i transit.
Grup ha sigut de 24 participants. Organització a càrrec de la FFCT. Vàrem gaudir d'un vehicle d'assistència que a més de dur el nostre equipatge va fer-nos l'avituallament al llarg dels 9 dies.
Tots els participants anàvem amb bicicleta de carretera.T
L'allotjament ha sigut en hotels amb règim de mitja pensió.
Recorregut ha sigut de 9 etapes seguides.
Cal destacar les fortes pujades que calia superar cada dia. El temps molt bo excepte el primer dia que vam tenir pluja.
Alguer. 

Etapa 1  Porto Torres Alguer.
Oristano

Etapa 2. Alguer Oristano.
Sa Casa port de priumera.

Etapa 3. Oristano Aritzo.
Figues de Moro

Etapa 4. Aritzo Santa Maria de Navarese.
Gorges Gorrupu

Etapa 5. Santa Maria de Navarese Cala Gonone.
Torre de guaita 

Etapa 6. Cala Gonone Olbia.

Costa Esmeralda

Etapa 7. Olbia La Maddalena.
Ferrys amb bici

Etapa 8. la Maddalena Sta. Teresa Gallura.
Capo di testa

Etapa 9. Santa Teresa Gallura Porto Torres.

Castelsardo


Sardenya

(Sardigna, Sardinna o Sardinnia en sard; Sardegna en italià) és la segona illa més gran de la Mediterrània, situada al sud de Còrsega i que pertany a l'estat italià, del qual és una regió autònoma. Té una superfície de 24.090 km² i una població, l'any 2009, d'1.671.001 habitants. La capital n'és Càller. Històricament dividida en 30 comarques (en sard, curadorias o partes o Merias), l'estat italià la va dividir en quatre províncies (Càller, Núoro, Oristany i Sàsser). El 2001, va passar a vuit amb la creació de quatre de noves segregades de les anteriors: Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias i Medio Campidano. Des del 2016 es va fer una nova distribució, desapareixent les quatre províncies creades el 2001, i alhora es va crear la província de Sardenya del Sud i la ciutat metropolitana de Càller que substituïa la província homònima.

L'illa és força accidentada, i constitueix un fragment del sòcol varisc tallat per nombroses falles, que presenta fragments dispersos de cobertura secundària i eocènica. No presenta cap unitat orogràfica, no té veritables serralades i les formes de relleu són tabulars.

El clima mediterrani és típic de gran part de Sardenya: al llarg de les zones costaneres, on resideix la gran majoria de la població, els hiverns són suaus gràcies a la presència del mar, amb nevades rares i temperatures quasi mai sota els zero graus. Els estius són càlids i secs, però la baixa humitat i la bona ventilació permeten suportar fàcilment les temperatures elevades, que pugen fins als 35°C.
A les zones interiors el clima és més rigorós. Als massissos muntanyosos més elevats, hi neva a l'hivern i les temperatures baixen a sota zero. Els estius són frescos, sobretot durant les hores nocturnes, i rarament hi fa calor molts dies consecutius.


Comentaris

Anònim ha dit…
Vigila que al títol del post, en alguns llocs de l'escrit i al mapa de Google has escrit Cerdenya quan en català és Sardenya començada per "Sa".