11e Tour Cyclotouriste 25 Juny a 15 Julioll 2006

11e Tour cyclotouriste FFCT del 25 Juny al 15 Juliol 2006


Tot va començar quan desprès de fer les brevets de Paris BREST Paris, vaig participar a la Brevet Cyclo-montagnardes Pyrenées a S. Girons, organitzat pel club local adherit a la FFCT (Federació Francesa Cyclotourisme). Desprès de recollir el dorsal, full de ruta, hi havia un picnic era mig dia. Vaig demanar quan començava i a sorpresa va ser que van dir-me que el circuit estava senyalat amb fletxes i que quan jo vulgues podia començar. I així vaig començar. All llarg del recorregut vaig anar veien l’ambient cyclotouriste, mes distes que el que coneixia fins a les hores. Jo era nou al mon de ciclisme i tan sols havia participat en algun esdeveniments dit cicloturistes a España que a França es diu Cicloesportives com Quebrantahuesos, Terra de Remences, Melcior Mauri, Bonaigua, Ariegeoise, Paqual Richar. Aquest ciclisme sense presses, practicants de diferents sexes i edats motivats per conèixer mon i gaudir de la convivència va cridar-me fortament l’atenció.



El Primer Tour Cyclo. Desprès de la Paris Brest Baris, a la WEW de Cyclos Cyclotes vaig llegir reportatges de Tours Cylotouristes que s’havien fet fins a les hores. Vaig demanar la inscripció i van respondrem que el 10e Tour estava complert i si volia podia quedar-me a la reserva per si hi havia alguna baixa. Així va ser i el 15 Març de 2004 vaig rebre 2 noticies 1 que em convidaven a participar al proper Tour Cyclo 2004 i l’altre que el final de mes passava per quiròfan a operar el menisc que s’havia trencat aquest hivern esquiant. Com podeu imaginar-vos la preparació per aquell Tour va ser bàsica ja que vaig començar a pedalar el 1 de Maig i el Tour començava el 20 de Juny. Es va passar el esdeveniment i amb el cap d’organització li vaig dir que havia quedat un tema pendent que era fer mes turisme. Que havia fet mol ciclisme, 3.108 Km en 21 dies passant ports con al Alps com Madelen Glandon , Alpe D’Huez , Isoar .

El segon Tour. Amb l’experiència d aquest vaig fer la sol·licitud per participar al seguen. Tot va ser diferent dons el setembre de 2005 ja tenia el dorsal 142 quedaven 9 mesos per preparar-lo a fi de poder gaudir-lo al màxim.

La preparació. Primer pas perdre pes. 10 Kg. Segon . Fen una bona preparació de força i especialment de fons, rodar mes de 5.000 km abans de començar. Vaig participar a las brevets que organitzava la penya 200, 300 400, la Barcelona Perpinyà i mitja dotzena de radis de mes de 200 Km. Tot això m’ha permès començar amb confiança per les llargues sortides que ens esperaven al llar del 21 dies.

Un dia qualsevol del Tour. Els participants ens solem aixecar a les 6 h del mati. Preparem la bossa que deixarem al camió de transport.

Esmorzar, sol ser prou consistent per començar a pedalar a partir de les 7 h segons la distancia del recorregut., la mitjana diària es de 160 Km amb un desnivell de 1500 m. Es formen el grups en funció dels interessos de cada un, uns van ràpid, altres paren a fe mes turisme, edat dels participants, estat anímic.. Desprès de recorre 2/3 del recorregut diari toca el picnic del migdia, durant aquest es quan es fa el recompte del participants. Es continua el recorregut fins la població que ens allotgem. Rebuda per part dels ciclistes del Club local. Al ajuntament, benvinguda dels polítics al CNO (Comitè nacional organitzador) i participants escollits, cada dia 7 diferents. Al arribar al hotel qui mes qui menys aprofita per netejar roba i bicicleta a fi que el dia seguen estigui a punt.. Sopar a partir de les 8 i dormir a les 10,30 11 h. Cal destacar que no hi ha controls horaris per arribar mentre s’arribi sa i estalvi tothom es lliure de gaudi del trajecte a lo que mes li convé, algunes vegades es fan desviacions per visitar centres d’interès que queden un xic fora de la ruta.
Recorregut. Duran 21 dies s’han recorregut 3.310 Km amb finals d’etapa a ciutats com:: Cholet, S. Jean D’ Angely , Liburne, Teste de Buch, S. Etiennne de Baigorry, Oloron Ste. Marie, Luz S. Sauver, Val Louron, Pamiers, Gallach, Millau, Aurillach, Egletons, Gueret, La Palisse,, Burgues, Vendome, Bagnoles de l’Orne, St Malo, Vanes I finalment GUER.

S’ha pogut fer turisme visitant al llarg del recorregut 20 BPF catalogat com a centres turístic. A destacar: La duna de Pilats, St Jean Pied de Port., La cova del mas d’Azil , el famós viaducte de Millau, considerat el mes alt del mon, la 2º columna te 240 m, Catedral de Burgues, un dels mes mítics de tos els castells Chambord, Bagnoles de l’Orne, Castell de Montmirail, Mont St. Michel. Destacar el magnífic paisatges de las vinyes de Libourne. I el inacabables boscos del massís central

I per suposat s’han assolit mítics cims com: Col Apanize, Marie Blamque, Aubisque en companyia des 6 components la penya ciclista de les Coves de Vinromà ( Castelló), Soulor, i com no podia ser menys el famós Tourmalet, Horquette, Azet, Peyresud, Memte i pujant Portet d’Aspet s’ha fet parada al monument al ciclista Favio Casartelli, tots ells als Pirineus. Radonet, Peyrol y Nerone, al massís central, acumulant un total de 33.835 m d’ascens. S’ha circulat per les pistes ciclables de la costa atlàntica, de las gorges del Tarn i del Lot. Junt al canal de Midi i canal de Nantes a Brest.

Dies difícils. També hi ha agut dies difícils pel temps 6 de pluja i 3 de vent , carreteres en mal estat del paviment zona de Landes, i per suposat el estat anímic que fa que un dia relativament fàcil es converteixi en la mes important dificultat del Tour. Totes aquestes circumstancies afegeixen dificultats al recorregut que no estan contemplades a cap manual. La sortida multitudinària de fi de setmana al coincidir amb la festivitat de 14 juliol es va haver de modificar el recorregut y la arribada a S. Malo no va poder ser al llarg de la costa. Va ser un cop dur dons una de les principals motivacions de las darreres etapes s’havia esfumat al no poder gaudir de la Cite de S. Malo



Anècdotes. La FFCT es la organització mes gran del mon,120.000 associats, 3.500 clubs que promou la practica d’excursions amb bicicleta i VTT, mai competicions, els dirigents han ser associats i practicants el president també, va acompanyar-nos durant dos dies per las carreteres del Tour Cyclotouriste

El grup que vàrem fer el Tour junts vàrem tenis 6 punxades, preo las 5 primeres varen ser per el mateix, al final li dèiem Nsr. Creve ( Pinchaso)



S’acaba. Desprès de 21 dies toca la darrera etapa el mati va ser per las magnífics paratges de la Bretanya i desprès del picnic el bretons , coneguts per els participants en múltiples Paris Brest Paris, van cuidar-se de fer-nos una benvinguda magnifica, els 8 darrers pobles avanç de Guer van afalagar-nos d’allò mes convidant a tots a veure, menjar algun que altre plat típic, danses tradicionals bretones, i com no el famós sac de gemecs ( Gaita) que no parava de sonar.

Finalment sopar de germanor amb repartiment de plaques record a tots i especial homenatge a les Sras. i com no al mes gran i al mes jove.



Conclusió. Si sou amants del ciclisme com a mitja de transport, per fer salut, per fer turisme, veure mon, per relacionar-vos amb altres que comparteixen les vostres afeccions, sou un ferm candidat a fer el Tour cyclotouriste 2008. Tot es començar.

Fotos del Tour cyclotouriste 2008 Agustí:
Windows Live Spaces

http://aaagusti.spaces.live.com/photos/cns!E9BF5B3ECB228F5C!682

Fotos del Tour cyclotouriste 2008 Janik:
Windows Live Spaces

El rod bok , comentaris dia dia i fotos. http://www.ffct.org/tdf/21etapes.htm



Bon Vent

Agusti Grané

Comentaris