Volta del Ports


Sortida de cicloturisme de 2 / 3 dies.

180px-Tortosa_-_La_Suda Pinell de Brai- Morella,121 qm

Comencem la nostra sortida des de la població de Pinell de Brai. Agafarem la Via verda del Baix Ebre. que ens dura al llarg del riu Ebre a Xerta, i seguirem fins a Tortosa capital de la comarca del Baix Ebre. Continuem la nostres excursió direcció de Roquetes, Mas de Barberans, La Sénia. Ens endinsem a la Província de Castelló i agafem la Cra. De Benifassà que ens portarà ja de pujada cap al Convent de Benifassà, El Boixar, Castell de Cabres, Torre Miro i finalment Morella capital de la comarca dels Ports. Aquí podem fer la parada dormir o be seguir uns quilometres fins a Herbes on ens hostatjarem.
Morella: Hotel Fábrica Giner

web3Morella- Pinell de Brai, 132 qm

Sortint d Herbes ens endinsarem a la Província de Teruel entrem a la comarca del Matarranya direcció a Penyaroya de Tastavins, Fuendespaldas, Valderrobles, continuarem cap a Valdeagorfa on enllaçarem la via Verde de la Val de Zafan que la llarg de 29 qm ens dura a Arnes- Lladó. Seguim la Via verda de la Terra Alta i al Llarg de 24 qm ens dura al punt de sortida a l’estació de Pinell del Brai.


A destacar al llarg del recorregut:

El Celler Cooperatiu del Pinell de Brai, anomenat "Catedral del Vi" de Catalunya, és l'edifici més rellevant del poble. És obra de Cèsar Martinell i Brunet, arquitecte deixeble de Gaudí. A la façana principal hi ha un fris de ceràmica vidrada, obra del pintor ceramista Xavier Nogués i Cases.

L’Assut de Xerta
Castell de la Suda a Tortosa,
Castell de Morella

Mes enllaços relacionats: Poblacions del recorregut.

Pots veure el mapa del recorregut a l'enllaç