Brevet Pyrénéen de Limoux, 30 Juny i 1 Juliol 2007


Per fi hem arribat als fantàstics Pirineus. La brevet Pyrénéen de Limox puntual, cada 2 anys, ens proposa novament l’escalada del mític cim de Pailheres.

Com tants esdeveniments ciloturiste las diverses modalitats fan que puguis triar la mes escaient per les condicions de cada u. Jo, aquesta vegada acompanyat del Toni, com a la brevet d’altres anys hem agafat la modalitat turista.

Dissabte 30 Juny. Sortida a les 6h de Manresa amb tot l’equip, bici roba casc. Direcció Limoux a 180 Km. Al llarg del trajecte coincidim amb alguns trams que rodarem el dia següent amb bici. Arribem a Limoux a l’hora prevista, 10 h. Recollida de documentació, esmorzar lleu doncs cal adaptar-nos al horari francès i les 12 serà l’hora de dinar. Tot seguit cap al Institut de S. José on ens hostatjarem aquesta nit a una habitació de 4 places junt amb una parella de bretons. Ens instal·lem i retornem a la Permanance a la plaça del centre del poble.

Dinar a una pitzeria, espaguetis a la bolonyesa, i sense temps per perdre passem el primer control . Segellem el carnet de ruta i la 1h amb punt comencem el Brevet Pyrenne de Limox. Només sortir ens saludem amb un Belga que vàrem coincidir al Tour 2004. Seguim cap als primers colls que transitarem al llarg de dos dies. Coll del Bosc, coll del Loup, Pas de la Cruzete, Coll de l’home mort. Aquest es un país que quan la gerra civil els maquis si van establir , mols dels ciutadans coneixen prou be el Castella i alguns el català. Continuem amb puja i baixa Sant Pancras i abituallament i segell de control de pas com deu mana. Al llarg de les hores el calor ha fet acta de presencia i el recorregut pot semblar mes dur del que pensava. Finalment Coll de Pradis, Valmigere, i Espinas al llarg de les pujades hom aprofita per transita al llocs mes frescos i amb ombra, la temperatura ha arribat al 34 º.

Finalment tornem a Limoux. Han sigut 84 Km amb un desnivell de 1530 metres i 8 colls.

Dutxa recuperadora i a sopar com no podia ser d’altre manera menú cicloturista amb paella inclosa i per suposat no podia faltar una copa de la famosa BLANQUETE DE LIMOUX. El sopar transcorre amb bon ambient amb el Toni, amb el company Norbert ( Tour 2004- 2006) assistència 2008, de l’agrupació cyclotouriste Rocheles i també amb el seu amic Jan un amant de la PBP que l'ha fet amb èxit 7 cops, aquest any hi tornarà juntament amb el Norbert, els comentaris son sobre els mallots del proper Tour Cyclo 2008 els recorreguts i com no i la propera PBP. Alguns companys 2 i un controler de la FFCT faran el brevet sencer, es la modalitat Randoneur amb sortida ales 4 de la matinada.

Diumenge 1 Juliol. Despertador a les 5 ens equipem i cap la plaça a esmorzar. A les 6h, 10m comença la segona part del brevet. El flechatge es impecable indicant-nos qualsevol cruïlla que haguem de prendre. Comencem a pujar amb pendents relativament suaus. Coll de Festes, Tougnets, Bouvarade, amb el primer control abituallament. Anem travesant pobles que comencen a despertar el mati del diumenge, Espezel, Bellcaire, Coll dels 7 freres, Camurac nou control i esmorzar/ dinar dons la broma ja s’acaba i desprès de Camurac els colls de Marmade i Chiula, baixada a Ascou i finalment ascensió al Port de Pailhères per la vessant N 1047 m de desnivell. Els primers km pujant al 6 i 7 % i algun repetxo al 9, en arribar a l’estació d’esquí l’efecte òptic fa que sembla que s’aplana pero els indicadors de la Cra. no afluixa del 9,5 % i així els darrers 5 Km fins arribar al cim 2001 m d’alçària. Encara que no ha sigut un dia amb molt de sol la temperatura ambient, 25 º i humitat han fet que al llarg de l’ascensió beure aigua a sigut un continu així com el reguerol de suor que surt de les vores del casc. Un equip de joves homes i dones han past gaire be amb plat, es nota l’edat i la forma a i per suposat el pes. Las darreres curvas ens han ofert unas magnifiques vistes sobre la vall i la mateixa Cra.


Arribada al cim i nou segell al carnet de ruta, un bon glop de aigua fresca , ametlles i lo millor del dia a baixar. Els primers Km son tan drets i estrets que es fa perillós i els revolts s’han de prendre amb molta atenció . Baixant passem Mijanes, Rouzes, rehabitallament el anterior BCM de Limoux, aquella vegada vàrem fer el cim del E com faran aquest any els ciclistes, de debò, del Tour de Franca de 2007. Arribem al fons de la vall del Aude amb les famoses gorges de Saint Georges y la Pierre de Lys.

Darrer control a Axat i finalment a 40 km de pla i avall Limoux, per cert que es vila agermanada amb St. Joan de Vilatorrada, li comento al Toni que aquest brevet la fet com si fos a casa. Son les ¾ de 4 de la tarda. S’han rodat 166 km i l’ascensió ha sigut de 2540 m.

Ens donen el diploma de participació i de la medalla commemorativa del esdeveniment . El president ens convida a que a les 5 anem a fer una blanquete amb la festa acomiada i repartiment de premis als participants. Anem a dutxar-nos i retornem al bell mig de la plaça, a les 5 repartiment de premis, al participant home mes gran, 67 anys, la dona mes gran. La noia mes jove una nena de 12 anys al noi mes jove un nen de 11, per suposat hi va haver hi un circuit per joves de 42 Km amb rehsbituallament inclòs. Al club amb mes participants i al Toni per ser la seva 1ª participació a un Brevet ciclomontagnarde i acabar-lo, per venir de Espanya. També hi ha agut xerrada del responsable de la federació, al polític de torn. Desprès de recollir els premis , la blanqueta ens la tenim de prendre a sota les carpes ja que la turmenta que cau es de las de historia.

Agafem el cotxe i cap a Manresa falta gen. Al Llarg del camí anem trobant grups de ciclistes equipats com poden per superar les inclemències del temps.

Son les 9 del vespre i tot s’ha acabat, ha estat un magnífic brevet de Limoux.

Totes les fotos d'aquest esdeveniment Cilant l'enllaç

Ara a prepara la Brevet de les Cimes Francaises el proper 21 i 22 de Juliol a Vizille., o pot ser a veurem a peu de cra. com els ciclistes del Tour tornen a pujar aquest magnífic cim de Pailheres, llàstima que no hi participi el Llencí Armstrong.

Comentaris