El Bages en BTT. Ruta 6. Per Vinyes Boscos i Molins Artés L'Estany


Bolets a l’Estany

Sortim com cada dia del forn de davant de cassa però un xic mes aviat, a ¾ de 8, dons la ruta serà llarga i es tracta de que no es faci fosc.

Anem el Ramo, Joan i Agustí cap a l’agulla , el telèfon sona just al arribar al llac, enllestim i continuem cap a cal Faran a S. Fruitós.

Enfilem cap als plans de les oliveres, travessem mas del Casal i pont de Cabrianes. La cra. ens du amb tres i no res a Artés. La mainada esta entrant a l’escola. Es un brogí de cotxes plens de mares, pares i nens

Seguim cap buscar el camí que farem avui . El que al llibre el Bages en BTT de Josep Mª Ferrer Alòs i Josep Jurado i Devant descriuen en l’itinerari nº 6 i anomenen per vinyes boscos i molins. Artés L’Estany Artés.

Comencem travessant la Riera de Malrubí, serrat de les guixeres, collet Baga del Soler , mas Solergibert, els Clapers. Trobem el GR 177-1 i ja no el deixarem fins a esmorzar. Mentre pugem podem gaudir d’uns magnífics ocres que ens deixen les rouredes a la tardor. També ens trobem amb les típiques construccions de les barraques de vinya , per cert en molt bon estat. Pujant cap a la Careta ens aturem a fer un most dons ja es hora, el company Joan s’ha agenciat una bota que fa refilar, també es poden veure alguns bolets, llàstima de la sequera. Retornem a lo nostre i una forta pujada que ens du, ara si, a la Careta amb el seu ramat d’ànecs i amb fantàstiques vistes sobre el Pla de Bages. Els Rojans , a sota nostre queda Santa Mª d’Oló i magnífiques panoràmiques del Prepirineu al fons. Ara el camí es converteix en pedregós i difícil. A Sant Miquel d’Olo ens trobem un company el Joan “ Totof” del Tem Poal tots junts arribem al coll de Sant Pere on fem una foto del grup i finalment l’Estany. El Joan segueix el GR fins Collsuspina

Coll de Sant Pere, prop de l’Estany
Ens entaulem i fem un esmorzar dinar, meso menys com havíem pensat. Ens allarguem, fent els comentaris de l’excursió.

Reprenem el camí. Ara amb baixada, bo per anar fent la digestió. Fem sigues sagues per la vaga que ens du a cal Rei, mas el Parer i fins la fondalada del moli del Parer, anem deixant pistes un canto i l’altre. Com no podia ser d’altre manera un pinxaasso, sortim a un per dia. Refem una part de la baixada amb un fort repatxo fins arribar al Collet de Vilaclara, prop del circuit Verd de Moià. Tornem a la Riera Malrubi que havien deixat al mati i la travessem fins a set cops, tot i que el cabal es mol esquifit en dos guals ens mullem els peus dons els tolls son prou grossos. Aprofitem per fer las darreres fotos i també per riure una miqueta quan el company Ramon semblava que volia sortir nedant del toll amb trampa. La casa de colònies de La Ruca, la Vall i novament a Artés. Aqui ens ha saludat el company Carles que venia de dinar. Darrers quilometres per cra. fins al pont de Cabrianes i finalment Manresa.

Ramon fent inmersió a la riera de Malrubi.
A part d’algun lleu ensurt, a estat una sortida de les que fan afició. Tan recorregut , els paratges son fantàstics amb boscos frondosos i bones vistes, la tranquil·litat dels camins que transita i per suposat el grup i els companys que ens trobat al llarg del camí.
Esperem poder-ne gaudir de moltes mes.
Les dades del recorregut i el traç per GPS a l’enllaç.

Comentaris