El Bages en BTT. Incursió al Berguedà.



He avançat l’activitat del cap de setmana una miqueta. Avui a tocat una nova excursió pel Bages en BTT.

Sortida interessant a causa dels contrastos que ofereix el vesant per on passa: El de Gaia es una barreja de bosc i de planes escadusseres, amb els turons sovint coronats de masos i notables hisendes; el del nord que treu el cap al bergadà, ressegueix vells camins ramaders a Sant Pau de Pinós i es despenja per la isolada vall que forma la riera de Merles. El tram final circula per la ruta de les colònies on se sent el murmuri d’un Llobregat amansit per les rescloses de les fabriques i molins.

El recorregut transita per: Navàs, pla del Forn, Gaià, riera de Gaià, can Noguera, cases la Vall, serrat de la Llobeta, Sant Pau de Pinós, can Puig, obaga del ginebrer, cal Pallot, cal Cortada, colònia Vidal, colònia Manent, riera de Merles, l’ametlla de Merola i finalment Navàs.

Cal destacar el tram del recorregut que transita per la carena amb sensacionals vistes del Bergadà ( Queralt, Rasos, Pic d’estela, Cadí, Penyes Altes, Puigllançada. Tambe l’ermita romànica de la Mare de Deu de Pinós, a costat del más del Ginebrer. I Per suposat el camí que transita seguin prop de la Riera de Merles, i per acabar el corriol desde creuar la riera de Merles fins l’Ametlla de Merola..

Totes les dades i informació del recorregut a Wikiloc.

Comentaris

KARLMARX ha dit…
Felicitat Agustí.
Interesant ruta amb molts alicients paisatjistics.
Potser ben entrada la tardor ho podria ser encara mes.
Me la guardo en el calaix de temes "pendents"
Agustí ha dit…
Karlmarx: Segur, que a la tardor pot ser fantàstica amb els contrastos de la natura. A i també pot haver-hi algun bolet.
Que ho desfruiteu molt, ja m’explicareu.
Salut.
Agustí ha dit…
Hola Rafel.
Agraeixo la teva invitació a la trobada de blogaires cicloturistes el proper 17 d'octubre a BCN.
Jo no hi assistiré.
Faré esment del esdeveniment al bloc invitant a qui bulgui participar, el motiu realment s’ho val.
Espero i desitjo que vagi molt be.
Salut.
Agustí