El Bages en BTT. Ruta 15. Pel país de terra cremade. Fals, Fonollosa, Camps, St. Mateu de Bages, Fals


Torres de Fals.

Avui en llevar-me, he vist que feia un mal dia, com molts de la tardor, com si tingués ganes de ploure, però penso bé si plou em mullaré, per que cal aprofitar tots els dies mentre es pugui. He agafat el llibre de rutes del Bages en BTT i amb el cotxe m’he desplaçat fins al poble veí de Fals per tal d’emprendre un altre recorregut de la guia.

Plans de Jaumeandreu des de S. Mateu de Bages

Camps. Alsina centenaria.

Els camins que transita el recorregut d’avui els tinc força coneguts dons els darrers anys i he tingut una especial tirada cap aquest indret, fos amb la bici de BTT o amb la de cicloturisme, per la tranquil·litat i també la proximitat de Manresa. El fet de sortir de Fals fa que transiti pels camins en sentit contrari de com els havia fet habitualment. Excepte la pujada a Rajadell la resta de la volta, sempre ho havia fet al reves, nomes canviar el sentit fa que canvií l’entorn i et sembli un altre. Penso que es una grata sensació que cal aprofitar per tal de sortir de la monotonia que es pot produir al circular per entorns molt coneguts.


Camps. Tomba del diable
L’excursió transcorre per un paisatge discret, molts cops dibuixat pel pagès, amb indrets que poc a poc es refan del incendi que ho va cremar durant l’estiu de 1994 i 1998. També cal destacar que al llarg del recorregut es pot veure tan a cal Prat com a Jaumeandreu, magnífiques vinyes que mica en mica tornen a guanyar terreny al Bages. La ruta, antic camí Ral de Manresa a Cardona transcorre per la plana de Fals presidida per l’ermita romànica de Sta. Mª del Grau, i després faldeja els contraforts de la serra de Castelltallat, tot passant per poblets que viuen de l’activitat agropecuària, Fonollosa, Camps i finalment St. Mateu de Bages, aquest últim, un esplèndid mirador de la comarca del Bages.

Dades i traça del recorregut a Wikiloc.

Ellacos relacionats: Team Poal

Comentaris