El Bages en BTT. Ruta 7. Carrerades de pastor. Santa Mª d’Oló, Oristà.


Un altre cap de setmana seguint la guia del Bages en BTT, aquest cop amb el company Joan.

Aquesta pedalada transita per la mitjana muntanya, per camins que aprofiten velles carrerades de ramats transhumants, camins ramaders, que penetren en terres de bandolers. Cal destacar que es passa per un dels sostres dels itineraris del Bages, el serrat de les fonts “Fontfreda, 938 m”, per sobre del eix transversal entre les comarques del Bages i Osona.

Sortim a primera hora de Santa maria d’Oló i despres de baixar a travesar la riera d’Oló, per anar fent cames, enfilem una de les moltes pujades del dia fins al collet d’Oló. Seguim la pista direcció de l’Estany. Després de passar el coll de la Rovirasa, deixem el camí. Ara de baixada passem prop del majestuós mas del Castell. Travessem la cra C. 59 novament torna la pujada, ara fins el coll de l’Alberginia, i seguim fins el coll de les fonts. Ara ens aturem a fer un most per recuperar les forces.

Retornem i la pista transita per damunt del eix transversal. Les vistes tan de l’Osona, com el Bages, ens les imaginem impressionants, doncs avui la boira no deixava veure el panorama.

La pista mot plena de grava i de cotxes, aquets plens de boletaires, passem pel collet de la Por , font freda i emprenem la que serà la més llarga baixada del dia fins a trobar per primer cop la riera de Segalers. Seguim les marques del GR. 3. Ara predominen el grans masos. El de Vilasendra me’n quedarà un record especial doncs al guardar-me el telèfon, que faig servir per les fotos, m’ha caigut, quan m’he donat conte que em faltava, ja marxava sol per un altre camí. Darrer corriol, camí de cabres, abans d’Oristà impracticable, val la pena anar el darrer Km per la Cra.

Orista, arribem per la font de la baga, travessem pel mig del poble, amb temps podríem fer una visita a la famosa cripta.

Sortim seguint la Gabarresa però de seguida ens toca enfilar-nos cap al serrat de Sant Nazari, el Moliner i novament travessem la riera de Segalers. Els darrers esforços ens deixen al raval de la Rovirasa, ja de baixada, i Santa Mª d’Oló.

Una magnífica excursió entre les comarques del Bages, Osona i Lluçanès. La companyia del Joan, fantàstica, doncs el compartir aficions com són la bicicleta i els blocs ha fet que les hores pesessin sense donar-nos-en. Només ha faltat aturar-nos a collir algun bolet, bon recorregut pels amants de la micologia.

També podeu gaudir del fantàstic relat del Joan : 02- 10- 2010 Santa Mª d'Oló- Fontfreda- Oristà- Santa Mª d'Oló-

Totes les dades del recorregut a Wikiloc

Comentaris