El Bages en BTT. 18 itineraris

El Bages en BTT. 18 itineraris

Autors: Josep M. Ferrer i Alòs, Josep Ll. Jurado i Devant Editorial: Cossetània Edicions (Valls, juny de 2003, 1ª edició) Col•lecció: Azimut, núm. 49 Nombre de pàgines: 192


Clica a la imatge per veure-la!

Guia d’itineraris amb BTT de l’editorial Cossetània. Vés per on que ens trobem davant l’obra guanyadora del III Premi Vèrtex del 2003, un premi convocat per la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) per guardonar el millor recull d’itineraris de muntanya. Els dos autors, fills del Bages, han escrit un llibre d’itineraris per BTT fet amb rigor i que incrementarà, sens dubte, el nombre de practicants de l’excursionisme amb bicicleta per les terres bagenques a partir d’ara.

Amb la perseverança de dos anys, 34 dies de recerca de camins, 13.495 metres de desnivell acumulat, nou punxades, un trencament de quadre i dues remullades, se’ns informava de l’esforç realizat per fer realitat aquest llibre, el qual abraça cada un dels sectors de la comarca, quasi 800 km repartits en 18 itineraris especialment concebuts per conèixer els seus paratges naturals, com també el patrimoni històric i monumental de què disposa.

Les rutes es troben distribuïdes entorn de l’itinerari núm. 1 que volta el Pla del Bages i, els 17 restants, s’hi despleguen en sentit radial cobrint tota la comarca sencera. Són recorreguts d’un sol dia, concebuts com a circulars a partir d’un punt d’inici al qual es retorna. Com és normal en totes les guies, cada itinerari té una catalogació de dificultat (baixa, mitjana o alta) que cal valorar abans d’iniciar la sortida. Les rutes no presenten dificultats tècniques excepcionals, però cal tenir una adequada preparació física i saber-se orientar amb la lectura precisa de les ressenyes descriptives.

Els sectors descrits són 9: el Pla de Bages (ruta 1); les Valls del Montcau (ruta 2) pels municipis de Navarcles, Rocafort, Mura i Talamanca; el Moianès (rutes 3 al 6) a l’entorn de Calders, Monistrol de Calders, Granera, Castellterçol, Moià, Collsuspina, Artés i l’Estany; el Lluçanès (rutes 7 i 8) per Santa Maria d’Oló, Oristà, Avinyó i Sant Feliu Sasserra; la Vall del Llobregat (rutes 9 al 11) per Navàs, Gaià, Balsareny, Castelladral, Sallent, Horta d’Avinyó i Sant Joan d’Oló; la Vall del Cardener (rutes 12 al 14) per Cardona, Serrateix, Súria, Coaner, Castelltallat, Callús, Castellnou de Bages; l’Altiplà de Ponent (rutes 15 i 16) per Fals, Fonollosa, Sant Mateu de Bages, Manresa, Castellar; el Camí Ral (ruta 17) per Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet i Castellgalí; i la Volta a Montserrat (ruta 18) per Marganell i la serra de Montserrat.

Aquesta guia d’itineraris és, sens dubte, la més completa que es pot tenir per endinsar-se per la comarca del Bages. Si tens les ganes de viure i gaudir dels seus racons més bonics, fes-te-la teva!

Comentaris