Volta al Pla de Bages

Alzina monumental del Mas Pujol

Les predicció meteorològica ha fet que fem una sortida als voltants de Manresa. Per això hem per això amb en Joan hem anat a fer el recorregut no 1 del Bages en BTT Volta al Pla de Bages.
Les torres
Corriol
A primera hora del mati ens trobem al parc de l'agulla. Seguim la Sèquia fins a Comabella, d'aquí cap a Joncadella, seguim el camí quens permet arribar a St Martí de Torroella sense passar per la via. Mas Cots, la riera de Bellver que travessem dos cops a gual, anem trobat nassos prop del camí, Filosa, Vallbona, som a Santpedor. Sant Miquel, sortim pels aiguamolls de la bòbila. Ara toca el Pr, i ja som al Coll. Un dels trams mes bonics i recomanables de la sèquia. Per la Corbatera ens endinsem a Cabrianes, Berengueres, Magrans. Ja som vora Artés i anem fins L'alzina monumental del Mas Pujol, anem fen el nostre recorregut, Canet, el camí que volíem seguir per anar a Les Torres es ple de herba i Narcisa, continuem pel del pla que ens du a San Hilari Vell. Prop de Can Vila fem la xerrada amb el Jaume, aventures de jovent, quant de temps. Seguim cap a les Tàpies,
Les Tapies
sense baixar a font doncs no tenim gaire ganes d'empènyer la nostra bici. Travessem les Tàpies. Ara fem una variant de collita pròpia i en lloc de segui el llibre del Josep Ma Ferrer, anem seguint el Camí de Sant Jaume fins el Llac de Navarcles i St. Benet de Bages. En entreteniment comentat la jugada amb un acolla de Balenyà que estan provant remolcs a la bici per anar a fer el Camí el proper mes de Setembre. Reprenem el camí seguint el Llobregat. Les rimes, Viladordis, el Grau i novament Manresa.

Llac de Navarcles

La sortida Esdevé forca entretinguda dons, doncs entre el verd que encara envaeix domina el pla de Bages. Cal ressaltar que transcorre per paratges diversos, la sèquia, la Corbatera, els Aiguamolls de la bòbila, la font de les Tàpies, el llac de Navarcles i el Llobregat. Seria recomanable per fer sense preses i gaudir dels diferents indrets.
El Joan també i era.




Des de el meu iPad

Comentaris