Transpirinenca en BTT 2011. Cap de setmana. "Pel Pirineus Navarrés". disabte 17 09 2011

Retol a Etxalar.
Aquest darrer cap de setmana d’estiu, amb le Joan i les parelles, Anna i Mariona ens hem apropat a Navarra per tal de dur a terme les 2 etapes de la transpirinenca 2011 que varem quedar pendents el passat mes d’agost.
Sortim el divendres i ens apropem a Bizcarreta on sopem i dormim. Dissabte després d’esmorzar ens anem cap a Roncesvalles on iniciem la primera de les etapes del cap de Setmana que correspon a la  15ª Etapa del llibre de ruta “La Travessia de los Pirineos en BTT” de Jordi Laparra, anomenada Transpirenaica
Roncesvalles. Esglesia de Santiago.

A Roncesvalles és ple de pelegrins que comencen la seva aventura cap a Santiago. Nosaltres fem la foto a l’església de Santiago i emprenem el camí en sentit contrari. La pujada al coll d’ Ibañeta, al boira no ens deixa veure gairebé res. Agafem una bona pista que ens du amb forts repetxons a creuar el coll de Lindux. No podem gaudir del paissatge, doncs la boira ens ho impossibilita. Pel mig d’una sensacional fageda, en un obrir i aclucar d’ulls arribem a Banca. Som a la vall de Alduides  Pirineus Francès. En arriba el poble de Banca reprenem la Pujada cap a coll d’Elorrieta. La pujada  és com totes les que trobarem a  Navarra, curta però molt forta am uns pendents en algun moment ronden el 27 %. Arribem a la vall Navarresa de Baztán.
És hora de posar gasolina i ens aturem a  dinar a Erratzu a un dels molts establiments dedicats a la restauració. Coincidim amb 3 ciclistes de Pamplona  i aprofitem per fer-la petar.
Camí de Banca.

Reprenem la travessia i a Elbetea comencem a pujar de valent, a mitja pujada em crida l’atenció una Sra. amb paraigües, penso caram si només hi ha boira, acabo de pensar-ho i ja tenim la pluja aquí,  un “Txirimiri” que no ens ha deixat fins acabar. Ens posem els nostres impermeables i creuem els ports de Bargordi, Iñaberri sempre per pista, excepcionalment la deixem per seguir el famós GR 11, el Gr es fa difícil, entre fang i les pedres que rellisquen més del normal. Travesem els colls de Also, Orizqui i ja de baixada ens som a Etxalar on tenim previst el nostre allotjament a la casa de turisme rural Juanpericenea.
Etxalar.

Ens retrobem amb les parelles i després de fer un tom pel poble ens cruspim un sensacional entrecot com no podia ser d’altre manera al “Asador La Basque”.
Demà  un altre dia, encara que les prediccions meteorològiques no pinten massa bé.
Dades itraça de recoprregut a Wikiloc

Comentaris