Transpirinenca en BTT 2011. L'arc de St Martí a Hondarribia. Diumenge 18 09 2011

L'arc de St Martí a Hondarribia

Diumenge de bon matí quan sona el despertador, no plou, esmorzem, comença  a ploure, fem temps i finalment a les 9 entre ruiuxat  i ruixat emprenem l’etapa d’avui. Esperem que en creuar el primer coll el temps esdevingui millor.

Etxalar " Caserio Maeca"
Sortim d’Etxalar i sense temps de pensar-ho comencem a pujar, mennys mal que és cimentat, l’Angliru a Navarra !!!, %  de la pendent  fa torna boig el GPS.
Anem pujant entre ruixat i ruixat, amb gairebé dues hores som al coll Lizarreta. El dia esdevé més plujós del previst. Quan para tornem-hi, ara una baixada ens du al collado de Lizuniga. Anem trobat al llarg del camí gent caminant i corret que participen en un esdeveniment local, sembla impossible que amb el temps que fa  algun sonat com nosaltres s’animi a sortir.
GR 11

Retornem a la normalitat, vull dir fortes pujades, i entre ruixat i ruixat ens duen a la Venta Iasola. Ara toca baixar pel famós GR 11, és sensacional per caminar, oi bé com és el nostre cas amb la bici a coll. Ja comencem a veure el mar Cantàbric en un respir del temps, una cortina d’aigua al fons que en pocs minuts és sobre nostre. Ens refugiem sota d’un gran roure i una barraca. Un cop acabada la forta pluja seguim traginat la bici avall pel GR,  torna la pluja, ja estem xops, arribem a la Venta Zahar per tal d’eixugar-nos i en aquest lapsus, que comença de sortir el sol. Tornem-hi la darrera pujada forta del dia ens du al coll d’Ibardin som un altre cop a territori Francès. Anem planejant fins trobar el darrer coll de la transpirinenca  coll de Poiriers. Darrera baixada fins a Arroupea. Seguim per pista  en bon estat fins Behobia i d’aquí per carretera som a Hondarribia. Ens fiquem dins el mar Cantàbric  amb bicicleta.
Som a Hondarribia
L’aventura ha valgut la pena encara que la pluja ens ho ficat un xic més difícil, però no som amos del temps, sort n’hi ha ens em mullat i entre ruixat i ruixat em hagut de dur a  terme al llarg de 9 hores.
Dades i traca del recorregut a Wikiloc.

Comentaris