Què és cicloturisme?

Andreu Oliver i Sastre 1927
Ja fa alguns anys que m’he convertit a aquesta manera de viure la bicicleta. Gracies a Joan Oliver i Ramon Tan sols per recordar el post del 23 02 2007

És bastant difícil donar una definició exacta del cicloturisme. És un esport tan plural, tan complex, tan personal, tan original… que no és possible etiquetar-lo mai. Es viu o no es viu, un té la sensació o no la té! El terme “cicloturisme” engloba totes les formes de ciclisme recreacional, no competitiu, tots els àmbits d’utilització de la bicicleta en constant recerca. És l’esport que es fa sense presses (no s’ha d’arribar el primer enlloc), sense premis (la satisfacció es troba a cada pedalejada). És l’esport en què no s’intenta imitar el ciclisme d’alta competició, i s’hi cerca, moltes vegades, l’autosuficiència. És un dels majors plaers que proporciona la bicicleta. No és important quants de quilòmetres es fan, ni amb quin temps, sinó com i per on es va. L’autèntic cicloturisme comença bastant abans de la primera pedalejada, preparant els itineraris, estudiant els mapes, parlant, acumulant informació, estudiant els llocs, les formes de menjar i dormir, preparant el material i la bicicleta, posant-se físicament a punt… El cicloturisme, més que un esport, és un cert estil, una certa concepció i una certa filosofia de la vida. És una combinació indivisible entre home i màquina. És sinònim de llibertat i d’independència. Ens ajuda a redescobrir sensacions perdudes del nostre món intern, a retrobar els plaers més intensos, i a connectar i a interpretar el nostre entorn i la realitat de la vida. És una font inesgotable de satisfaccions variades per a totes les edats. Tampoc no està renyit amb el concepte de família, ja que aquest meravellós enginy mecànic es revela també com una ferramenta d’unió familiar. Avui en dia és habitual la imatge de les parelles amb els seus fills, que comparteixen les emocions d’una passejada amb bicicleta. Per: Joan Oliver i Ramon Per seguir llegint Clica l'enllaç: Què és Cicloturisme?

Comentaris

Marc ha dit…
Sincerament crec que t'equivoques quan dius que el cicloturisme es un esport. Jo ho veig com un mitjà de transport. Una manera com una altre de descobrir nous indrets, noves cultures, conèixer gent,... Sense preses ni destí.
Agustí ha dit…
Hola Marc. Com tu be dius i els meus amic francesos El cicloturisme es abans que res TURISME AMB BICICLETA. No es pot separar els dos components d'aquesta activitat és principalment per al entreteniment i està molt lluny, el seu origen, una pràctica competitiva, fins i tot amb un mateix.

Pots veure mes informació a http://fr.wikipedia.org/wiki/Cyclotourisme.

Salut