Entre Manresa i el Delta del Ebre. 2. Poblet Tivissa.

Cingles de la serra Major de Montsant (Morera de Montsant)
Dilluns 2 04 2012 Poblet Tivissa.
A les 8 del mati la bici a punt, segueixo el recorregut previst. D'intenció es seguir la proposta que ja fa un temps vaig penjar al bloc : Recorregut cicloturista de Quatre dies per Catalunya. De Montblanc al delta del Ebre.
Deixo Poblet, m' endinso pel barranc del Tillar fins al coll de les Masies la carreta va pujant amb fortes sigues sagues, aquesta hora de dilluns sembla que el món es dormit encara. Prades, toca fer la foto a la-famosa Font, també esmorzo en un dels molts establiments de la plaça. Tornem-hi i en un obrir i cluca d'ulls soca a Cornudella de Montsant, una antiga pista forestal enquitranada amb du a la Morera de Montsant resseguin els famosos cingles de la serra Major de Montsant. Ara faig una parada i m'entretinc a contemplar la meravella que la natura ens ha ofert en aquest indret, realment val la pena arribar-hi per gaudir del sensacional entorn. Una forta baixada amb deixa a Escaladei, famosa cartoixa. Segueixo per camins rurals ben arreglats sense gens de transit. Entro a la comarca del Priorat, pujar i baixar es el que toca aquest territori, en alguns indrets no es veu muntanya sense que estigui plena de feixes amb les ceps ben cuidats. Gratallops famós pels seu vins. Falset, cap i casal del Priorat, es un brogir. Aprofito per fer un petit recorregut. Cal reprendre el camí, deixo el Priorat.
Olivera (Soca de 3 potes)

 A la Ribera d'Ebre, la vinya va deixant lloc a olivers i altres arbres fruiters que son amb plena floració quin espectacle la primavera. Els darrers pobles del dia, Marçà, Capçanes, els Guiamets i finalment Tivissa. Parada i Fonda al Càmping Alberg Municipal. Desprès una reconfortant dutxa faig un tom per conèixer Tivissa.
Recorregut a Wikiloc:

Comentaris