74ª Setmana Federal de Cicloturisme. Niort del 5 al 12 Agost 2012

Cartells de las 7 setmanes federals de Cicloturisme

Per 7ª vegada he participat a la Setmana Federal Internacional de cicloturisme de la Federació Francesa de Cicloturisme.  Niort, prop de la Rochelle del 4 al 12 Agost.


Panoramica de La Rocelle
El divendres 3, desprès de gaire be 600 km, arribo a la Rochelle. La ciutat amb porta molts bons records, dons va ser on vaig començar el tour 2004. M'he allotjat al alberg i desprès a fer un tom i sopar.


Far de les Balenes " Illa de Re"
La permanence.
Dissabte 4. Esmorzo i vaig a conèixer encara que de forma rapida l'illa de Re. Un sensacional pont l'uneix al continent. Arribo creuant petits poble, i amb molt de transit al far de les Balenes al extrem mes Occidental de l'illa. M'ha semblat un recorregut perfecte per fer amb bici qualsevol dia que sigui temporada de vacances.  A mig dia m'apropo a la Permanence a recollir el dossier. M'instal·lo al que serà l'allotjament la propera setmana, el Liceo Agrícola. A darrera hora arriben els companys d'habitació.  Venen de Bordeus.  

Carxofes gegantes de Bretanya

La Mairie
Diumenge 5. Al despertar es veu tot moll, sembla que durant la nit a ha plogut. Desprès d'equipar-me i anar  esmorzar, es posa a ploure de valent. Canvi de plans. Circuit urbà, decideixo de fer un recorregut pel poble. El Mercat, i algunes de les construccions històriques.

Mª France i el Jannick

Un bon Castell per un avituallament.
Dilluns 6. Tots cap a pedalar. Al poc de començar m'he trobat els companys Mari-France I Jannick. Pedalem junts un bon tros, tenim molt per xerrar desprès de dos anys,  quedem per berenar. El recorregut transita per paratges tranquil, no pot faltar el castell de rigor. Avui el recorregut es força planer. Aquí hi ha gent de totes les edats, no cal tenir una gran condició física, doncs el recorreguts son al abast de tothom, el mes agosarat que vol fer 200 km al debutat que amb una trentena en te prou. Aqui es ver a gaudir i mirar de pesar-ho be. Ja sigui fent curses amb els companys, gaudint d'un indret prou atractiu o per que no fent fotos.




Un bon mestre, L'avi.
Un dels innombrables Molins.

Dimarts 7. Esmorzar, pedalar. Avui es una de les sortides me interessants i llarga de la setmana. S'arriba fins a la Rochelle. Amb quedo a uns quilometres, dons la setmana es llarga i cal pensar en els proper dies. De fet el divendres i dissabte vaig ser-hi. El recorregut es com sempre força entretingut amb els corresponent avituallaments i per suposat alguna que altre opció turística del dia.


Dimecres 8. El recorregut d'avui sembla que serà mes costerut, doncs deixem la plana i ens endinsem al País de Sud Vende. Si fins ara tot era zona de maresma ara ens arribem al antic  centre Miner de  Faymoreau nomes queda els habitatges i l'antiga mina convertit en museu.
Cal de recordar que  també es pot fer sortides en BTT o caminades. Les ciclo-descobertes, recorregut en bicicleta amb visites a indrets escollits, sempre guiats per volontaris de la zona que tenen bons coneixements del lloc.




Dijous 9. Avui es dia de descans, recuperar forces. Els recorreguts son curts i s'aprofita per fer una jornada de convivència amb un Picnic multitudinari a Echiré.

Cassa tipica a  Parthenay
Divendres 10. Avui toca el Poitou Secret entre els dos Sevres. El recorregut d'avui transita seguint el camí de Sant Jaume que ve de Mont S. Michel. Al llarg del recorregut s'ha pogut observar interessants construccions històriques.

Musclers deCharron 

Gran Canal a Coulon.

Disabte 11. Avui es la darrera sortida, desprès d'anys m'he animat a fer un recorregut de gaire be 200 km. Seguim vora dels pantans i arribem al Atlàntic a Charron famós per les seves cries de musclos. I ja de tornada gaudirem d'un dels pobles mes bonics de França,  Coulon, al costat del gran Canal. Avui toca el sopar de despedida i fins l any que be que la 75ª Setmana Federal serà a Nantes  del 4 al 11 d'Agost de 2013.

Les fotos:

Recorreguts diaris a Wikiloc.

Comentaris