Volta per l'alta Cerdanya en BTT.

Mont Lluis

Surto de Santa LLocaia seguint el GR 36 "Gr de Pays du Tour de Cerdagne" travesso els pobles d'Er i tot seguit el de Vedrinyans i finalment Llo. Ara comença a pujar de debò fins arribar a la Vall d'Eyne famosa per la seva flora. Eyne fins l'estació d'esquí. Ara per un bonic corriol de baixada arribo a St Per de Forcats. Torno ser sobre el les senyals del GR fins arribar a Planès. Ara el Gr 10 amb du a la porta principal de Mont Lluis. Fortificació construïda desprès del tractat dels Pirineus el 1679 pel enginyer militar Francès Vauban. Segueixo el camí Vauban fins la Llagona. Canvi radical ara anem  direcció S  travesso el Pla de Barres prop de les Bulloses.
La Tet, pla dels Avellans.
Aquí m'he trobat el Joan i el Salvador que feien el mateix camí que jo, seguin  el Traç de Cerdanya 360.  A Pyrénées 2000 m'he aturat a fer un mos i recuperar forces. Tornem a coincidir am els companys del club cicloturisme de Mora la Nova.
El Salvador i el Joan, del CC Mora la Nova
Ara anem junts i seguim prop de les pistes d'esquí de Font Romeu les Airelles. Pel pla de la Calma amb lleugera pujada fins la cruïlla del Pic dels Moros, una sensacional baixada fins Targasona. Seguim per sota del forn Solar i se'ns afegeix un company un gos all llarg del r recorregut fins creuar la ribera Riera d'Angostrina. Darrera pujada del dia, desprès de deixar enrere l'ermita romànica de St Marti d'Envalls, seguim el GR de Pys du Tour de Carlit, i ens deixa a la Cra entre Vilanova de les Escaldes i Dorres.
Aquí he deixat els companys s'allotjaven al Hotel Marty a Dorres. Jo segueixo ara de baixada fins a Vilanova de les Escaldes, Ur, llívia i amb els darrers esforços arribo a Santa Llocaia.
Les dades i traç del recorregut a Wikiloc.

Comentaris