Manresa Castellfollit del Boix

Cim del Cogullo


Recorregut: Cami vell de Rajadell, Fals, l’Esatcio  de Rajadell, Castellar, Riera de Grevalosa, Bassa del Muntaner, Castellfollit del Boix, plans de Fontanelles, Can Sevitge, El suanya.

A 2/4 de 9 sortim i pel pont vell per tal de enfilar el camí vell de Rajadell. La bicicleta del Elias sembla que no acaba d’anar be, o arreglem com podem el cas es seguir.  La pista esta en fase de reforma degut a l’ampliació del eix transversal, en alguns trams han deixat sense enquitranar. Nosaltres a lo nostre, anem deixan enrere les masies de  cal Balcells, Cal balcells Nou, Santa Maria de Monistrolet, les Caranyes, caseta del Puig, i ara una forta pujada ens arriba fins a fals i d’aqui a cal Emili.

Un bon esmorzar ens deixa a pun pel que ens espera.

Ara seguim puja’n, anem comentant amb l’Elies diferents sortides de uns 70/80 km que la contrada ens permet de fer amb bicicleta de  ciloturisme combinant pistes en bon esta i carreteres amb poc transit. Anem xerrant i anem passa’n llogarets vora la carretera. La vila romana de  Amanç, Castellar i ara seguim prop de la riera de Grevalossa sempre amunt, cal Marquet, cal Carner, Gravalossa, cal Terrasola,  el Puvill, Cal Muntaner. Sense donar-nos-en compte som sota la serra  de Rubió amb els molins al horitzó, avui no fa gaire vent i no se sent la remor. Passem per la bassa del Muntaner. que forma part dels senders del Cardener . Cal Muntaner Cal miquel, Soleies i ja som a Castellfollit del Boix.
Panoramica des de Castellfollit del Boix.
A l’ajuntament tenen  muntada la festa de la democràcia,ens recorda que cal d’arribar a temps per anar a votar tan se val.

Despres de gaire be 30 Km, tots de pujada, ara lo millor del dia a baixar s’ha dt.  Si puja’n tenia temps de xerrar ara cal esta atent doncs el terra es, pasat el pla de Fontanelles, relliscós per la gravi-la. Anem deixant enrere Can Vilomara, can Torre que dona nom al famós Cogulló de cal Torre. Cal Joan, pla de Fontanelles, i ara pel camí que segueix el torrent del infern, la font de varquets,  San Salvador de Vallformosa, el Sevitge, els plans del Suanya, i som a la riera de Rajadell, El Suanya, aquesta hora es ple de gent que gaudeix del dia de lleure.

Som novament al nostre punt de sortida. Ha esta un mati entretingut per les contrades de Castellfollit del Boix.

Recorregut que transita per pistes cimentades i camins en bon estat, accessible amb una mínima forma. Podeu gaudir al poble vell de Rajadell, esmorzar de forquilla Rajadell, en un dels diversos establiments,  si feu la volta del reves a Castellfollit, tambe ens podem apropar al cogullo de cal Torra un gaudirem de una sensacional panoràmica del Bages i Anoia.


Les dades a Wikiloc.



Comentaris