Sentier d’Emile a peu = Rutes de l’Elias en Bicicleta. 3. Manresa Pinedes de Castellnou

Palosantos prop de Sant Iscle 

Sentier d’Emile a peu  =  Rutes de l’Elias en Bicicleta.

3. Manresa Pinedes de Castellnou

A France hi ha una col·lecció de llibres anomenada Sentier d’Emile.  Consisteix  en 25 passejades fàcils per volum en un ambient de qualitat, en general menys de 2h30 a peu sense problemes d'orientació: l'etiqueta "Senderisme Emilie" és la garantia de passejos despreocupat, accessible a tots, des de la més primerenca edat als mes grans. Aquesta és la referència per passejades familiars, passejades amb amics, somnis solitaris. La felicitat té alguna cosa amb Emilie ... un passeig suau, una comunió amb l'ànima del país, una atmosfera celebració. Esforci sense arribar a l’esgotament. Cada descripció va acompanyada mapa de la ruta per facilitar el recorregut.

Amb el company Elies ens hem proposat proporcionar unes rutes tenint en compte la mateixa manera de pensar pero amb la variant de Bicicleta: passejos despreocupat, accessible a tots, dels mes petits als mes grans. Les rutes de l’Elies. Aquesta és la referència per passejades familiars, passejades amb amics, somnis solitaris.
Casal Roges
Aquí us deixem la Tercera.
  
Recorregut: Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Callús,  Pinedes de Castellnou, St Ponç, Sant Iscle, Manresa.

Temps aproximat 3h 15 m, distancia 38 km, desnivell positiu 488m

Descripció del recorregut:
Sortida de Manresa seguint el GR 3 o Ruta de la sal   direcció el Poal i fins a Sant Joan de Vilatorrada. Travessem sant Joan i enfilem la cra BV 3008 durant 1,5 km i un cop pasda la riera de Fals anem a la dreta direcció Mafrica i Callús. La pista cimentada i de bon rodar.. Al arribar a Casal Rojas aprofitem per gaudir de les” escultures “ i fer algunes fotos.  Anem deixa’n enrere les masies vora el cami, can Canals Nou, cal Pere, cal Carlot, el Molinet, cal Celdoni, cal Frare, cal Mingo, ara una pujada ens fa entrar en calor i som cal Llober . De baixada  Gasparó, cal Morales, la Fabrica Nova i els plans del Manxons. Creuem el riu Cardener  per l’antiga colonia textil de Can Cavaller. Creuem la C 55 i el ferrocarrils de Suria de forta pujada arribem al Cementiri, prop del Castell de Callús. Els plans de Can cortes ens permeten gaudir de l’estampa de tardor vinyes perdent la fulla o oliberes plenes d’olives a punt de collir. Continuem un bon tros força planer fins cal Agusí, aques es tocaio, l’impresionant mas de Vilatorrad i ra pel camí de Callus arribem a les Pinedes de Castellnou.

Aquí fem una parada fisiològica, també podria ser per fer un most, es gaire be mig camí de l’excursió d’avui.
Ramon, Adolfo, Elias
Deixem les pinedes de Castellnou pel camí de la Portella. Per fi la baixada  ara seguim per pistessempre en bon estat trvesem masos im es masos, can Pujol, cal Mau, Brugueroles, el plans de Ridor, per sobre del cingle de Riu d’Or fins la caseta del llusa, sota el Serrat dels Morts arribem al pla dels Abadals. Els plans de Sant Ponç, de Santa Anna. Creuem el gual de Riu d’or i el del torrent dels gitanos. Passem pel bosc del Reguer fins a Sant Iscle i seguin la sèquia son al Parc de l’agulla retornem a Manresa pel carril bici.

El recorregut d’avui circula per pistes en molt bon estat el que fa un recorregut rapit . La distancia es assequible a qualsevol amb un mínim de forma física. Tan sol algun que altre repatxo ens farà esbufegar.

Alguns punts d’interès:
El Casal Rojas amb els seus tòtems. L’antic Castell de Callús o de Gotmar. A Castellnou de Bages podeu visitar el Museu del Maquis amb objectes del darrer  maqui el “ Caracremada”. Al mas de Sant Iscle elabora vins de  DO pla de Bages.

Les fotos de la sortida clica 

La tarça i dades del recorregut a Wikiloc.


Comentaris