Recordant .



Fet a ma.
A vegades quan estàs remenat els arxius de la vida et venem al cap molts records, i ara que documento aquesta traça vull transcriure el que va ser aquesta excursió que vaig fer tot sol.

Era el mes de juny del 2001 i a les hores sortíem  sis companys 4 de Santpedor i 2 de Manresa. Havíem quedat a 2/4 de 8 a Santpedor, vaig apropar-me cap a Santpedor , resulta que aquells dies eren la festa major i no es va presentar ningú.

La intenció re de fer una sortida  de ¾ hores, com solíem fer, sempre dúiem l’entrepà, dons no teníem costum d’anar a fer el most a cap bar, érem novells al sector, no coneixíem els camins, els  GPS no duien mapes, es gastaven les piles, no i avia Wikiloc per buscar recorreguts i seguir-los, jo aleshores duie un mapa del Bages i vas que t’estrelles.

Mentre pensava que podria fer anava pedalant cap a Manresa, i a Sant Fruitós va arribar-me d’inspiració. En aquesta època ja fèiem sortides de 50 60 km per tal de anar a Fer la Transpirinenca. Decideixo anar cap el Pont de Vilomara i d’equí pujar a Sant Jaume de Valhonesta, sempre per pistes conegudes. Segueixo cap a Sant Vicenç de Castellet i ara torno a pujar cap a Castellgalí i segueixo fins el Calvet, Sant Salvador de Guardiola.

Aquí ja començo a defallir i en una parada de bus que hi avia a vora de la C 37z, aprofito per menjar-me l’entrepà que duia. Sense saber-ho estava a mig camí del recorregut.

Ja començava a fer calo, deurien ser les 11 de mati, el paratge m’era conegut i comença la pujada cap a Set Reng, i fis el Pla de Fontanelles, ara la pista s’aplana i fins a Castellfollit del Boix. Surto seguint el camí que segueix la riera de Gravalosa i ara si tot de baixada fins Castellar, ja soc a casa i encara falten mes de 20 km,  però tan  se val el mes dur del dia es passat. Ara la pista es cimentada i sempre tendeix a baixar deixo enrere el l’estació ed Rajadell i pel camí vell arribo a la zona del congost de Manresa.

Ja soc a cassa,  gaire be 100 k i un xic cansat però satisfet d’haver ho fet, es una de les primeres que he fet d’aquesta distancia i dificultat i sempre et queda un no se... especial que fa que la recordis.

Recorregut. Manresa, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Pont de Vilomara, Sant Jaume de Vallhonesta, Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí, Sant Salvador de Guardiola, Castellfollit del Boix,Castellar,  Rajadell i Manresa.

La traca es a Wikiloc.

Comentaris