Seguint els aiguabarreig del llobregat/ Calders i Llobregat/ La gabarresa

St Benet  de Bages

Recorregut:  Manresa, Parc de l'agulla, mas el Grau,  anem cap el Llobregat per un corriol, seguim prop del riu Llobregat fins al pont de les Generes, travessem el riu. Seguim un Camí molt aeri que per sobre del Llobregat que ens deixa veure S. Benet des del  cel.

Després de creuar Navarcles, anem fins el pont Vell per tal d'anar a trobar l'aiguabarreig entre el Calders i Llobregat. Seguim vora el calders fins el llac un bon paratge per fer un most i reposar si escau. Ara comencem a pujar i seguim el PRC 197 Sender del riu de Calders.

Deixem el sender i en enfilem a creuar la carretera C- 641, anem pujant fins creuar el Canadell, les Quingles , Torrecabota, ara un dels corriols de mes famosos de la contrada, antic camí ral de Calders ens du fins a Vista Pirineu.

Vista Pirineu parada i fonda.

Reprenem el camí seguin un corriol que des de vista Pirineus passa per Malla i ens deixa a Artés. Fem una pujada fins al Campanar vell i un altre corriol de baixada fins El Moli, el camí travessa la riera Malrubi a gual passem prop del Pujol. Un tros de carretera i anem direcció de Magrans, L'oliva i ja som al aiguabarreig de Gavarresa i Llobregat.

Seguim camis que per la corbatera i sota del pont de l'autopista travessem el Llobregat per un pont que fan sevir per les obres. Passem per Sant Jaume d'Olzinelles, i anem fent un tomb fins a trobar, a Sant Iscle, la Sèquia de Manresa. La seguim fins el Parc de l'Agulla i a casa.

Observacions: Si es fa en sentit contrari el corriol d'Artés entre el Moli i el Campanar Vell es possible que s'hagi de pujar empenyent es molt dret. També cal estar atent a la zona del PR 197  a la zona del Cingle del Angla dons es forca estret.
Podeu trobar informació del PR- C 197 Clicant:  PR-C 197  Sender del riu de Calders


Dades i traça del recorregut a Wikiloc

Comentaris