Cicloturisme per comarques de Catalunya. Tardor al Penedès.

Guardiola de Font Rubí


Fa uns dies al veure el color torrat que havien agafat les vinyes del Penedès, vaig pensar que estaria prou be de fer un recorregut per aquesta comarca, que encara que propera molt desconeguda.
Vaig fer la corresponent recerca al arxiu de traces i avui a 2/4 de 9  començava la sortida a Guardiola de Font Rubí.
Vinyes a la Tardor.
Al sortir de sembla que fresquejava però res mes lluny de la realitat ja nomes para a esmorzar he agut de començar de desfer-me de peces de roba i partir de les 11 gaire be el dia era de estiu.
L’entorn pel que transita, al principi sempre es entre sensacionals vinyes que aquesta època tenen u color vermellós preciós. Quan arriba a Sant Jaume de Domenys el paratge es mes canviant, m’ha cridat l atenció les grans plantacions de cols, arrenglerades i ben regades. A L’Arboç, vila monumental he aprofitat per fer un tom pel centre de la vila. Torno direcció de St. Jaume de Domenys i novament un camí rural  que per Sant Marçal, Castellvi de Marca, amb deixa al poble que també es mereix una parada de Sant Marti Sarroca. Retorno al punt de sortida.
Cols i broquils
Recorregut surt de Guardiola de Fon Rubí, La Bleda, La Munia, Sant Jaume de Domenys, Santa Oliva, L’Arboç, St Marçal,  Castellví, Sant Marti Sarroca. Segueix sempre camins rurals i alguna carretera de poc transit.
Sant Martí Sarroca
Penso que la tardor al Penedès es mes suau que al Bages i es pot gaudir sortides com la d’avui amb sensacionals vistes, colors i clima.
La vinya esporgada, a punt de passar l'hibern.

Traça i dades del recorregut.

Comentaris

Aquesta és la nostra zona per exel·lència, el fantàstic Penedès. Aquesta volta que heu fet amb sona, no ??
Salutacions.
Agustí ha dit…
Hola Carles.
Ha estat un sensacional dia pel Penedès. Gràcies per compartir les teves experiències per aquests indrets. Salut.