Un itinerari europeu. La Vélodyssée. La part francesa del Euro Velo 1

Estava preparat les rutes per anar a la setmana Federal de Cycloturisme a Nantes quan m'he trobat aquesta sensacional sorprès que es la part francesa del EV 1 anomenada Vélodyssée.

Un itinerari Europeu la Vélodyssée
Una ruta europea

El Vélodyssée és la part francesa de l'Euro Vel 1, una de les 14 rutes ciclistes de la xarxa EuroVelo que vinculen països europeus entre ells.

Des de Hendaye passant per la Rochelle, Nantes arriba al nord on trobem la connexió a Anglaterra amb el ferri de Roscoff a Plymouth.

Vélodyssée també creua les altres rutes europees del EuroVelo 4 (El Véloroute Litoral) a Roscoff o EuroVelo 6 ( Velo Ruta dels rius)  a Nantes, més conegut sota el nom de La Loire à Vélo, i EuroVelo 3 (Véloroute Els pelegrins) camí de Sant Jaume a l'extrem sud, però el camí encara no està totalment definit.

Eurovelo és una xarxa de 12 rutes trans-europees per realitzar en bicicleta. La xarxa s'està desenvolupant de forma local des de diversos països i entitats i és coordinada per la European Cyclist Federation (ECF, Federació Europea de Ciclistes), per Sustrans del Regne Unit i per De Frei Fugle de Dinamarca.

Tot i que la xarxa està dissenyada per un ús essencialment cicloturista, les rutes EuroVelo també donen suport als desplaçaments locals per anar a la feina, a l'escola, per oci etc. De fet, l'objectiu d'EuroVelo és encoratjar a utilitzar la bicicleta en la major part dels desplaçaments possibles.

La distància total de les rutes planificades és d'uns 60.000 Km, dels quals 20.000 ja estan construïts.

Tota la informació  de la ruta, allotjaments activitats... a Gran itinerari La Vèlodyssée L'Atlàntic amb 
bicicleta.

Comentaris