Primera sortida cicloturista per les rodalies de Castelltallat i Aguilar de Segarra

Rectoria de Castelltallat
Observatori i rectoria de Castelltallat

Itinerari.

Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Mafrica, Callús, Sant Mateu de Bages, la Rabassola, La Rabassa, Cal Figuera, Cal Puigdellivol, Serra de Castelltallat, Cal Ferrer, Castelltallat, Governa, Biosca, Can Pallares, Sant Andreu, Aguilar de Segarra, Castellar, Sant Amanç, Rajadell, Monistrolet, Manresa.


Vista del Solsones 



Vista de la Segarra Santuaride Pinos
Descripció.

Deixo Manresa pel Pont Nou, després de creua Sant Joan, segueixo la carretera BV 3008 al llarg d'1 km fins a trobar a la dreta la pista enquitranada. Creu el casal Rojàs, la primera pujada del dia amb deixa a la sortida de Callús. Carretera BV 3003 de Sant Mateu de Bages, la seguiré els propers quilòmetres. Carretera sense cap transit, vaig pujant gaudint de l'entorn i la sensacional tarda de primavera. Al Km 6 Sant Mateu de Bages el municipi més gran del Bages. El deixo enrere segueixo ara planejant fins a la Rabassola, torna a pujar, la Rabassa a la dreta, a l esquera el impressionant mas de cal Figuera. Sóc a la creu escapçada de Castelltallat. Para per fer la foto de rigor i un petit mos per recuperar energies. Vaig seguint la Serra de Castelltallat, les vistes cap a un cantó i l’altre mereixen aturar se per gaudir de la sensacional panoràmica.
Deixo la carretera per apropar me a l'observatori i Rectoria de Castelltallat, Panoràmica majestuosa del Bages.
Per ser una solejada tarda de Març aquestes alçades cal abrigar se, fa fred. Deixo Castelltallat, a la creu Grossa foto de rigor. Tot de baixa fins al coll de Can Pallares. Segueixo baixant fins a Aguilar de Segarra. A darrera hora de la tarda faig algunes fotos de ombra i l’església de Sant Andreu, l’estació d’Aguilar. Com es fa de nit toca retornar a Manresa, sempre pel camí vell de Rajadell, creu, Castellar, Sant Amanç, Rajadell, Monistrolet, i novament a al pont Nou i Manresa.

Vista del Bages 
Resum.

Recorregut circular, carretera tranquil·les i sense trànsit, força pujada fins a Castelltallat. Sensacionals vistes panoràmiques a tots cantons, 360°. Cal destacar els municipis que ens trobem al llarg del recorregut. Sant mateu de Bages, Castelltallat, Aguilar de Segarra, Rajadell.
Sant Miquel Aguilar de Segarra.


Sant Miquel,  Aguilar de Segarra.


Que tingueu una bona sortida cicloturista.

La traça del recorregut.


Comentaris